rtv oost zendt festival de vecht live uit

RTV Oost gaat het grote Vecht Concert van Festival de Vecht van zaterdag 27 augustus in Ommen live uitzenden. Zó onder de indruk van zij van het concept. Maar wat wil je ook? Een formule bekende artiesten op een groot overdekt drijvend podium op de Vecht, met daarbij de tribune op de Vechtoever, de hospitality tent op het festival terrein, de aantrekkelijke arrangementen en de talloze boten en bootjes daar omheen. Dat is natuurlijk ook wel indrukwekkend.

Dit nieuws is natuurlijk een enorme opsteker voor het organiserend comité. Ron Nijhof, Aline Hofstee, Dinand Martens, Frans Heerink en Joke van Davenhorst zijn heel blij met de aandacht van RTV Oost voor het evenement. Ze hopen dat de extra publiciteit via RTV Oost nog meer bezoekers naar de oevers van de Vecht in Ommen trekt.

Het hele weekend van 26 tot en met 28 augustus staat de Vecht tegenover Hotel de Zon bol van de activiteiten. Zo komen er heel veel grote, kleine en antieke bootjes, zijn er spectaculaire optredens van bekende artiesten en lokaal en regionaal dans en muziek talent, speciale rondvaarten, kinderattracties, een Watermarkt.

Tegenover Hotel de Zon komt het grote overdekte drijvende podium te liggen. Daar wordt vrijdag 26 augustus om 20.00 uur de jeugdmusical ‘Bibi en het Pirateneiland’ door de professionele musicalcast van De Beerze Bulten opgevoerd. Kinderen die overdag meegedaan hebben aan de workshops doen ook mee aan de show. Toegang is gratis voor wie wil staan. Bij de kassa worden die avond tribunekaarten voor 2,50 euro verkocht.

Zaterdag 27 augustus is het grote Vecht Concert, dat door RTV Oost met maar liefst zeven camera’s opgenomen wordt. Vanaf 20.00 uur wordt het genieten van de prachtige pianoklanken van Masataka Goto, winnaar van het Internationale Franz Liszt Concours 2011, de romantische evergreens van Roy Angelo, de swingende jazzy gipsy muziek van het Trio Rosenberg & Van Mullem, X Factor winnares Rochelle en bekende popsongs van vroeger door Syb van der Ploeg & Band. Cabaretier Ernest Beuving van de succesvolle cabaretformatie Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers praat op hilarische en verrassende wijze de hele avond aan elkaar. Voor het Vecht Concert zijn staan- en tribuneplaatsen te koop voor respectievelijk 7,50 en 17,50 euro. Tevens zijn er diverse arrangementen mogelijk. Voor info en kaartverkoop kijk je op festivaldevecht.nl.

Tot slot presenteren talloze lokale en regionale muziek en dans talenten zich zondag 28 augustus vanaf 14.00 uur op het podium in de Vecht. Zo kun je genieten van Dansgroep Timeless, Bouwe Bruins, Gymnastiek Vereniging Ommen, De Stuwzangers en het koor Quodlibet. Ook komen de drie winnaars van de Voice of Ommen (Irene Aalvink, Jannick Hekman en Lilian Wermink) hun winnende finale songs nog een keer zingen. Niels van der Gulik & Band sluiten af met de mooiste Nederlandstalige liedjes van Ramses Shaffy, Toon Hermans, De Dijk, Doe Maar en Boudewijn de Groot. De presentatie ligt deze avond in handen van Arvin Swarts. Het ziet er naar uit dat het weer mee gaat zitten, dus het belooft een grandioos weekend op en rond de Vecht in Ommen te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.