ropcke zweers heeft nieuwe mammograaf

Tijdwinst is niet het enige voordeel voor patiënten. Janet Owen aan, leidinggevende van de afdeling radiologie: “Het kwaliteitsniveau van de vorige mammograaf was hoog, maar nu hebben we een nog veel hogere beeldkwaliteit. Dat betekent, dat je kleinere afwijkingen nóg beter kunt opsporen. Doordat er een driedimensionale techniek wordt toegepast, kunnen de radiologen, als dat nodig is, veel beter en nauwkeuriger weefsel weghalen. Ze staan echt te stralen van trots. We zijn allemaal super tevreden.”

Nog een voordeel: de (röntgen-)straling van de nieuwe mammograaf is 50 procent lager. Bovendien is de kwaliteit van de mammograaf in Hardenberg vergelijkbaar met de apparatuur die gebruikt wordt bij de bevolkingsonderzoeken naar borstkanker, zodat de beelden uitstekend vergeleken kunnen worden. Binnen 48 uur heeft de patiënt een foto gemaakt, heeft er – indien nodig – een biopt plaatsgevonden en een gesprek met de chirurg en is een behandelplan vastgesteld. Janet Owen durft te stellen, dat het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in deze regio de beste techniek in huis heeft op het gebied van mammadiagnostiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.