op stap in het natuurgebied collendoorn

Landschap Overijssel houdt vandaag, op dinsdag 23 augustus, om 19.00 uur een excursie in de serie Op Stap in natuurgebied Collendoorn. Onder leiding van de natuurgids wandel je ongeveer anderhalf uur door dit gevarieerde gebied. De start is bij de parkeerplaats aan de Kerkdijk in Collendoorn, schuin tegenover huisnummer 5. De kosten bedragen € 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Als je beschermer van Landschap Overijssel bent, dan neem je op vertoon van je pasje gratis deel.

Het natuurgebied Collendoorn wordt beheerd door Landschap Overijssel en ligt vlakbij Hardenberg. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis waar de gids je graag over verteld. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en is inmiddels erg gevarieerd, met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen. De wespenorchis, vlasbekje, geelgors en groene specht zijn een paar van de soorten. Onderweg hoor je het allemaal van de gids. Op ruim 20 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en je kunt tot in Duitsland kijken. Met de gids volg je zoveel mogelijk de gele wandelroute. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Honden mogen in verband met de verstoring niet mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.