Home / archiefcentraal / op stap in het natuurgebied beerze

op stap in het natuurgebied beerze

. De start is bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Als je beschermer van Landschap Overijssel bent, dan neem je op vertoon van je pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen bestaat voor een groot deel uit het landgoed Beerze. Daarnaast is er een zandverstuiving van tien hectare en zijn er veenputten, heideterreintjes en naaldbossen. In het natuurgebied zijn veel sporen uit de geschiedenis te vinden zoals sporen van bewoning uit de Romeinse tijd en lanen van de oude havezate uit de veertiende eeuw.

Flora en Fauna

Door de afwisseling in het landschap heeft het natuurgebied een rijke planten- en dierenwereld. Hier groeien jeneverbes, struik- en dopheide, dalkruid, zonnedauw, klokjesgentiaan, wollegras, beenbreek, veenbes en lavendelheide. Bijzonder in het gebied is de aanwezigheid van de raaf, deze behoort tot de familie van de kraaiachtigen en is met 60 centimeter lengte een indrukwekkende verschijning. Verder broedt hier de wulp en ook de zwarte specht. Ook reeën worden vaak gezien. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.