onze man allergische reactie

In januari begint het bij Onze Man vaak te kriebelen. Koortsachtig te kriebelen. Verstopte neus en jeukende ogen. Hooikoorts. Door de els. Wanneer deze bloeiperiode is doorstaan begint de proestperiode als rond Pasen de hazelaar begint te bloeien. Opgelucht ademen doet hij in september wanneer de laatste hooibalen zijn binnen gebracht. Miljarden pollen liggen dan in vierkante pakjes of rollen opgeslagen.

De gemeente Dalfsen waarschuwt voor de Ambrosius plant, de zaadjes hiervan zitten onder andere verstopt in de mezenbollen. Deze kan de hooikoorts-periode verlengen tot en met oktober. De uitheemse plant staat wereldwijd bekend als de belangrijkste veroorzaker van hooikoorts. Dat heeft Wageningen ook onderzocht, die wetenschappers van de muggenplagen. Onze Man heeft eens rondgekeken op braakliggend bouwgrond rondom zijn omgeving, maar daar is nog geen spoor van deze plant te vinden. Ook bermen heeft hij verstoord met het zoeken van dit onkruid. Naast het gras, dat bloeit in verschillende varianten vanaf maart tot en met september, geen Ambrosius. Misschien wordt hij nu een beetje muggenzifterig. De plant heeft zich nog lang niet zover verspreidt als de mug kan vliegen.

Vooral als de doorstroming van deze waterpartijen minimaal is. Fijn afzetgebied voor dit steekbeestje. De doorstroming valt te meten aan de kleur van het water. Hoe bruiner het water des te minder is de beweging. Dat heeft niets te maken met vissen die zitten te wroeten in de modder. Als deze er nog wel zijn. Vissers blijven weg bij dit water of dit moet komen door de zwermen muggen die er boven hangen. Het enige waardoor het bruine water nu beweegt wordt veroorzaakt door de nakomelingen van de mug.

De periode wanneer Onze Man even ademrust heeft is de maand november. In december moet de kerstboom weer worden opgetuigd. Laat hij nu net een allergie voor dennennaalden hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.