Home / archiefcentraal / nostalgische dag in ommen groot succes

nostalgische dag in ommen groot succes

Wim Wijsman uit Amersfoort ging er bij het palingroken met de trofee voor de eerste prijs vandoor. Hij wist tot nu toe al zes keer in Ommen te winnen. Wijsman werd op de voet gevolgd door Willem Hop uit Spakenburg en de derde plaats was voor Arie Vink uit Wijk en Aalburg. Burgemeester Mittendorff, nog steeds gehuld in de klederdracht, die zij showde tijdens de modeshow op het Kerkplein, reikte aan het eind van de palingrookwedstrijd de prijzen uit. Zij sprak van een geslaagde dag met bijzonder leuke activiteiten door heel Ommen. Ook genoot zij van de deelname aan deze dag.

Bezoekers van de Ommer Bissingh hoefden zich niet te vervelen. Op het Kerkplein was er de ene activiteit na de andere. Zo was er een modeshow met klederdracht uit de jaren dertig tot vijftig. Niet alleen inwoners van Ommen showden de kleding, maar ook burgemeester Mittendorff liep elke modeshow mee. De modeshow was nog niet afgelopen of er was een optreden van de Volksdansgroep uit Nieuwleusen, waarna het shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren hun klanken lieten horen. Op een ander deel van het Kerkplein was een oude dorsmachine in werking, maar ook kon je zien hoe paarden op nostalgische manier werden voorzien van hoefijzers. De demonstraties van andere oude ambachten en het optreden van Sergeant Wilson Army Show maakten de dag tot een compleet feest.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.