nooit meer verrast worden op je erf

De verkoop van opritverklikkers is zo’n vier jaar geleden ontstaan uit eigen behoefte. “Wij wonen een stukje van de weg”, vertelt Loesmarie. “Vroeger werden we soms verrast door mensen die bij ons op het erf stonden… Je schrikt je dood als er ineens een familielid of onbekende achter je staat! En ik heb ook wel eens een auto zien wegrijden van ons erf, terwijl ik echt niet wist dat we bezoek hadden. Mijn man heeft daarop een eigen verklikkersysteem proberen te ontwikkelen. Hij had daarbij gebruik gemaakt van start- en finishtechnologie uit de paardensport. Maar dat systeem was bedraad en werkte ook niet zo goed. Als een spinnetje of pissebed voor het oog van de sensor zat, ging bij ons het alarm af. Soms middenin de nacht. Daarom zijn we verder gaan zoeken. Aanvankelijk leken er geen alternatieven te zijn, totdat we bij een Amerikaans en later een Chinees bedrijf uitkwamen die draadloze verklikkersystemen leveren. “We hebben de systemen getest en aangepast en nu ze naar volle tevredenheid werken zijn we importeur geworden van deze systemen.” De meest verkochte opritverklikker bestaat uit twee sensoren die een signaal naar elkaar zenden en als dat verbroken wordt, gaat het alarm af.

De systemen zijn eenvoudig zelf te installeren. De sensoren/ogen kunnen weggewerkt worden in nepvogelhuisjes. De opritverklikkers zijn eventueel leverbaar in combinatie met een videosysteem. Het goedkoopste systeem kost 99 euro. De meest populaire en betrouwbare opritverklikker, een lichtsluis, is verkrijgbaar vanaf 350 euro. “Het systeem is met name ideaal voor bedrijven in het buitengebied”, vertelt Loesmarie. “Agrariërs met een groot erf die hun schuren niet af kunnen sluiten, tuinders, loonbedrijven. Juist in deze tijd hoor je veel verhalen over inbraken overdag. Met een opritverklikker hoor je altijd dat je bezoek krijgt.”

Het is een niet al te grote markt waarop ze zich richt, maar toch heeft Loesmarie inmiddels een stevige dagtaak aan haar bedrijf. “We zijn gegroeid op basis van mond-tot-mondreclame. Inmiddels leveren we het systeem ook aan andere landen in Europa. Vaak gaat het dan om Nederlanders die een huis in een ander land hebben. De reacties zijn heel goed. Ik kreeg laatst nog een bericht van een klant, die net nadat hij ons systeem had ontvangen en geïnstalleerd een alarmmelding kreeg.. In eerste instantie dacht hij dat hij het systeem niet nauwkeurig genoeg had geplaatst en een valse melding kreeg, maar Toen hij poolshoogte nam, zag hij een auto vol met jongelui en toen die hem zagen, gingen ze er snel vandoor.”

ALB Systems is te vinden aan de Dalmsholterweg 11 in Dalfsen, tel: 06-22550597. Meer informatie op www.wie-is-daar.nl.

Zelf getest

Loesmarie benadrukt dat ze alle systemen die haar bedrijf levert zelf eerst heeft getest. “We zoeken nog elke dag naar nieuwe systemen. Alleen als we honderd procent tevreden zijn, nemen we het op in ons assortiment.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.