nepdrempels in lemelerveld

Wat blijkt: de weg is met steentjes vakkundig zo aangelegd dat het lijkt dat er een drempel ligt, maar er ligt helemaal geen drempel. Vreemd. Want wie wil je nu bedonderen? Het is algemeen bekend dat de hardste rijders in een wijk de bewoners zelf zijn. Die kennen iedere bocht, elk zijstraatje, en weten precies waar hun afslag is. Dat kan dus allemaal op maximale snelheid. Een vreemde, die dat allemaal niet weet, doet rustig aan, kijkt om zich heen, moet in de gaten houden waar hij zit, wat de weg doet en waar hij zijn moet. Die nepdrempels werken vertragend voor onbekenden, voor mensen die dus al langzaam reden. Maar woon je in de wijk, kom je vaak door Lemelerveld, dan weet je na twee keer de route gereden te hebben, donders goed dat ze je willen beduvelen met die nepdrempels. En wat is er dan mooier om er nog eens extra hard over heen te vliegen? Toch maar niet doen, adviseert Onze Man nog.

Nog meer gek wegbeleid? Laat het ons weten.