Home / archiefcentraal / kunst centraal op vierde blauwe bogendag

kunst centraal op vierde blauwe bogendag

Kunst staat centraal op de vierde en laatste Blauwe Bogendag op vrijdag 12 augustus. In tegenstelling tot voorafgaande jaren is er de kinderrommelmarkt rondom de Grote Kerk en de volwassenenrommelmarkt in de Bloemendalstraat. De kunstmarkt, zal op het Van Bruggenplein plaats vinden. Verschillende standjes brengen allerlei vormen van kunst en daaraan gerelateerde uitingsvormen onder de aandacht van de vele bezoekers.

Degene die dit al jaren op verschillende plaatsen in ons land organiseert is Koos Beemsterboer. Leden van Kunst om Dalfsen participeren op deze kunstmarkt, tevens laat het Kunstpunt kinderen kennis maken met artistieke uitspattingen. In het centrum, op het Kerkplein, wordt de hele dag de uitzending van RTVOost ‘Zet’m op 11’ verzorgd. De troubadour, die slenterend door de straten zijn liederen ten gehore brengt, geeft aan deze dag een extra dimensie. Een springkussen voor de kinderen staat op het Van Bruggenplein. Ook zal op de kunstmarkt live muziek ten gehore gebracht worden.

Om 20.30 uur gaat het slotfeest in de tent op het van Bruggenplein los, Martien Ekkelenkamp en Jan Willem van Leusen hebben wederom de organisatie in handen en in tegenstelling met eerdere persberichten treedt deze avond niet de band Nikx op maar de bekende BR BAND. Een band die ruimschoots haar sporen heeft verdiend en dit eindfeest tot een zeer geslaagde bijeenkomst zal maken. “Kortom een waardig afsluiting van de vier Blauwe Bogen Dagen”, aldus de organisatie.

De organisatie van de Blauwe Bogendagen dankt al haar sponsoren op de flyers ook de vijf hoofdsponsoren: Rabobank Vaart & Vecht, Hema Dalfsen, Grand Café 1231 & Brasserie de 7 Deugden, Hiawatha Actief.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.