kinderopvang pinkeltje zet de deuren open

‘‘De kinderopvang is een groene zingenderwijs kinderopvang’’, aldus wilma Strik, eigenaresse van Pinkeltje van zowel de locatie in Nieuwleusen als in Balkbrug. Groene opvang staat voor het enorme speelgebied buiten, namelijk 1,5 hectare grond. Een gedeelte daarvan is afgebakend voor de dagopvang. De rest daar om heen is bedoeld voor de kinderen in de buitenschoolse opvang om zich lekker uit te kunnen leven. Zo kunnen ze voetballen, klimmen en klauteren, rennen, spelletjes doen, tunnels kruipen en slootje springen.

‘‘De kinderen zijn eigenlijk de gehele dag door lekker in de buitenlucht’’, aldus Wilma Strik, ‘‘alleen slapen gebeurt binnen, al zijn er nu ook buitenbedjes voor de baby’s. Dit werkt zeer goed. De kinderen slapen veel beter en meer ontspannen, door de lucht en het geluid van de natuur.’’

Naast veel groen is muziek en zingen ook een belangrijk onderdeel van de kinderopvang. Elke dag zijn muzieklessen van de vakleidsters muziek en daarnaast zijn er liedjes tijdens de vaste rituelen de dag door.

Ook werkt Pinkeltje met VVE (voor- en vroegschoolse opvang), wat de leidsters zelf aanbieden tijdens een dagje Pinkeltje. De leidsters hebben hiervoor een cursus gevolgd. Zo bereiden ze de kinderen voor op de basisschool. Niet alleen voor peuters is vve geschikt, maar ook nog jongere kinderen. Het is algemeen bekend dat jonge kinderen makkelijk leren.

Voor meer informatie kijk je op kinderopvangpinkeltje.nl of stuur je een mailtje naar algemeen@kinderopvangpinkeltje.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.