Home / archiefcentraal / jonkman doet verslag vechtfestival

jonkman doet verslag vechtfestival

Flip Jonkman, dirigent en soms verslaggever, schrijft in een verslag zijn ervaringen over het Festival op de Vecht.

Tijdens de afvaart van diverse bootjes, met de Stuwzangers uit Vilsteren aan boord richting het grote podium begon het uitbundig te regenen. Dat bleek uiteindelijk de doodsteek. Jan Noot uit Dalfsen kon met behulp van zijn Stuwzangers nauwelijks de accordeon droog houden. Vochtigheid binnen de accordeon is rampzalig. Op het podium was drummer Jan Meijer al weggeregend. Het kostbare materiaal is tegen dergelijke weersomstandigheden niet bestand. Ook het geluid op het podium – toch belangrijk voor diverse artiesten – kon niet meer worden gebruikt. Er zat niets anders op dan het geheel af te gelasten.

In de naastgelegen tent kwamen daarna een groot aantal mensen bijeen. Een stuwzanger opperde om toch maar een aantal liederen te gaan zingen. Niet geheel volledig meer werd door de Stuwzangers van wal gestoken na de aankondiging van presentator Arvin Swarts. De stemming zat er weldra behoorlijk in. Ook de winnaars van The Voice of Ommen waren present waaronder Irene Aalvink.

Mede door de direct aanwezige ingeschakelde apparatuur kon dit zo maar gebeuren. Even later kwam Wim van Lenthe met zijn keyboard onder de arm de muzikale tent in en zo zong ook het Dameskoor Quodlibet uit Vilsteren diverse prachtige liederen. Vilsteren had een groot aandeel in het geïmproviseerde ‘Muziek in de tent’.

Was getekend: Flip Jonkman – dirigent van de Stuwzangers-.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.