Home / archiefcentraal / dynamic duos dalfsen gepresenteerd

dynamic duos dalfsen gepresenteerd

Niet teveel over jongeren praten, maar meer met jongeren. Die constatering werd een tijdje geleden uitgesproken in de gemeenteraad van Dalfsen. “ En dat kun je op heel veel verschillende manieren doen”, zegt Von Martels. “ Onlangs hadden we met de raadsleden en jongeren nog een heel goede discussiebijeenkomst. Een prima initiatief, dat we ook voort willen zetten. Maar tijdens dit soort bijeenkomsten blijf je nog in een redelijk formele setting en het gaat dan meestal over algemene thema’s. Met de werkvorm Dynamic Duo’s willen we juist het accent leggen op onderlinge ontmoeting. Elkaar echt leren kennen en zo elkaars belevingswereld en drijfveren ontdekken. Daar word je als mens rijker van, maar op die manier leer ik als bestuurder ook veel beter begrijpen wat jongeren beweegt en wat ze belangrijk vinden, zodat ik dat voor mijn werk ook kan gebruiken.”

Dynamic Duo’s

Thirza Kleij (19) en Jasin Ajar (12) vormen vanaf nu een Dynamic Duo met respectievelijk wethouder Maurits von Martels en burgemeester Han Noten. “Ik heb met Thirza al een kennismakingsgesprek gehad en ze is ook al een middagje bij ons thuis geweest op de boerderij. Binnenkort ga ik met haar en haar vriendinnen een avondje stappen”, vertelt Maurits von Martels, die aangeeft dat hij tussentijds ook via Twitter contact heeft met Thirza. Jasin en burgemeester Han Noten hebben elkaar afgelopen maandag voor het eerst gesproken. “Hij is toen met mij mee geweest naar een interview bij BNR-Business Radio”, aldus de burgemeester. Beide heren hebben nog geen idee waar dit project eindigt. “Dat vind ik ook niet zo belangrijk”, zegt Han Noten. “Voor mij is na één ontmoeting al duidelijk dat ik gedwongen wordt om op onderdelen weer eens heel anders naar de samenleving te kijken. En dat vind ik al winst.”

Spontane ontmoetingen

Hoewel het ook vooral leuk moet zijn om een half jaar samen op te trekken, is het vormen van een Dynamic Duo niet helemaal vrijblijvend. “Het moet in ieder geval voor de duopartners iets zinvols opleveren. Daarom leggen we vooraf wel een aantal doelstellingen vast. Geen moeilijke en lange verhalen, maar wel een leidraad om ervoor te zorgen dat je er ook echt allebei iets van opsteekt”, aldus Von Martels, die vooraf niet teveel spelregels wil vastleggen.

“Het moeten wel spontane ontmoetingen blijven en de deelnemers moeten zich niet teveel beperkt voelen. Ik hoop dat met deze opzet veel jongeren en volwassenen in de gemeente Dalfsen worden aangespoord om mee te doen en ook en Dynamic Duo te vormen.”

Aanmelden

Jongeren en volwassenen, die interesse hebben om een Dynamic Duo te vormen kunnen zich aanmelden bij jongerenwerkster Erika Augustijn via info@smon.nl of bel naar 0529-482121.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.