drie dagen activiteiten op en rond de vecht

Als entourage voor de drie dagen vol muzikaal entertainment voor jong en oud zullen tal van antieke bootjes aanleggen op de Vecht naast de Vechtbrug. De antieke bootjes komen uit heel Nederland en zorgen voor een sfeervolle omlijsting van het Festival programma. ’s Avonds zijn de bootjes ook nog eens prachtig verlicht en vormen ze een sprookjesachtig schouwspel op de Vecht. Verder vormt de informatieve Watermarkt een belangrijk onderdeel van het Festival. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus presenteren diverse verenigingen en instanties zich in stands, waarin de bezoeker informatie kan krijgen over allerlei zaken die met de Vecht, water en waterbeheer te maken hebben. Ook worden de toekomstplannen van de Vecht gepresenteerd.

Op vrijdag 26 augustus kunnen er tevens speciale rondvaarten over de Vecht gemaakt worden, met een zogenaamde ‘Zomp’. Een Zomp is een soort boot die vroeger over de Vecht voer en bijvoorbeeld stenen vervoerde. Elk uur vertrekt de Zomp voor een gratis rondvaart die zo’ n 40 minuten duurt. Als extraatje geeft de Provincie Overijssel tijdens de rondvaart interessante achtergrondinformatie over de Vecht. Stap dus in en maak een prachtige tocht over de mooie Vecht. Op vrijdag 26 augustus staan de oevers van de Vecht vol met kinderattracties, zoals springkussens en glijbanen zodat kinderen zich lekker uit kunnen leven.

Festival de Vechtagenda

Festival de Vecht duurt drie dagen en alle drie de dagen hebben een geheel eigen karakter. Op vrijdag 26 augustus is het kidsdag met overdag workshops voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud en ’s avonds om 20.00 uur de jeugdmusical ‘Bibi en het Pirateneiland’. Zaterdag 27 augustus vindt vanaf 20.00 uur het grote Vecht Concert plaats met onder andere Rochelle en Syb van der Ploeg. Zondag 28 augustus vanaf 14.00 uur is er een gezellig Familieconcert met lokaal en regionaal talent, afgesloten door Niels van der Gulik & Band. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.festivaldevecht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.