Home / archiefcentraal / de uitgaansmarkt toen en nu

de uitgaansmarkt toen en nu

De Uitgaansmarkt is al jaren een begrip in Ommen en omstreken. Stichting Festijn voorzitter Anneke Rolvink vertelt over het verloop van het evenement.

“De Uitgaansmarkt organiseren wij al sinds 1998, toen bestond Ommen 750 jaar. Vroeger organiseerde de welzijnscommissie van de gemeente deze markt, toen heette het nog de Welzijnsmarkt. De welzijnsraad is op een gegeven moment opgeheven. Toen hebben we een stichting opgericht, St. Festijn. We hebben het altijd met z’n vieren gedaan. Sinds een jaar of acht bestaat onze organisatie uit Hans Beijer, Hans Kersbergen, Bernard Jans en ikzelf.”

“De markt werd wel eens in de tent van de handelsvereniging gehouden, maar bij slecht weer weken we uit naar de sporthal. Hans Beijer bezocht op een gegeven moment, tijdens zijn vakantie in Frankrijk, een markt met partytenten. Dat leek hem wel iets voor onze Uitgaansmarkt. Zodoende hebben we partytenten aangeschaft en deze vijf jaar lang gebruikt. Toen bleek dat deze tenten in zijn geheel niet brandveilig waren. Van de brandweer moesten we ze verder uit elkaar zetten. We besloten om de hele handel te verkopen. Vanaf die tijd gingen we over op kramen. De tentjes waren heel leuk, maar het vergde een hoop werk om die op te zetten. Het was echt een vreselijke klus. De kramen bleken een veel beter idee, want die zijn ook nog eens brandveilig. Dit jaar huren we de kramen voor de tweede keer.”

“De Uitgaansmarkt van 2011 wordt net als voorgaande jaren gehouden op De Markt. De muziektent op de markt dient als podium. Als organisatie zijn we heel blij met de muziektent. Het is hartstikke handig en heel gezellig. Dit jaar is er dan ook een gevarieerd programma op het podium. En natuurlijk niet te vergeten de deelnemende verenigingen en organisaties, veel trouwe klanten, maar ook nieuwe gezichten. De politieke partijen zijn dit jaar allemaal vertegenwoordigd op deze uitgaansmarkt. Dit jaar is het de bedoeling dat zes partijen vier kramen huren en samen wat leuks doen. Dat is een heel grote verandering. Vroeger stonden de partijen ver van elkaar af. Dat ze nu iets met z’n alle willen doen is iets heel bijzonders. Er waait dus een heel andere wind door de Ommer politiek. Dat vind ik erg mooi om te zien.”

Door Erna Ekkelkamp en Esperanza Claasen

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.