Home / archiefcentraal / de paden op de lanen in voor de imminkhoeve

de paden op de lanen in voor de imminkhoeve

Volgend jaar bestaat het vakantiecentrum voor mensen met een beperking veertig jaar. In die tijd heeft ze een groot ‘vriendennetwerk’ opgebouwd van stichtingen die op allerlei manieren geld inzamelen, waarmee de accommodatie aangekleed en uitgebreid kan worden. Mede dankzij deze vrienden kan de Imminkhoeve bogen op maar liefst 5 sterren. De bingo wordt maandelijks georganiseerd door de Vrienden van de Imminkhoeve afdeling Lemele, maar ook de Dalfser Vrienden zijn zeer actief. Naast de driejaarlijkse Damito zetten zij zich op allerlei manieren in voor het vakantiecentrum. “Hoho”, zegt voorzitter Gert Siffers. “De Damitostichting is wel afkomstig uit de Vrienden, maar is een op zichzelf staande stichting. Zij organiseren eenmaal per drie jaar de ondernemersbeurs in Dalfsen. Een enorme klus en ook totaal ander werk dan wat de Vrienden doen. Zo organiseren wij bijvoorbeeld bingo’s in Oudleusen en Ommen, dat levert ook een hoop geld op en het hele jaar door. In de zomer staan we op allerlei markten met het 21-spel. Dat is een ontzettend leuk spel, waarbij mensen al vanaf 17 punten altijd prijs hebben.”

Naast de diverse spelen is er vorig jaar een actief element bij gekomen: de Blauwe Bogen Wandeltocht. Een initiatief dat samen met de Trefkoele is opgepakt en wegens groot succes wordt verlengd. “Toen we vorig jaar met een kraampje op de Damito stonden, kwam Trefkoele-beheerder Wim Heerink met het idee om een wandeltocht te organiseren. Dat hebben we vorig jaar voor het eerst gedaan en dat beviel goed”, zegt Siffers. “We hebben daarom besloten om er een jaarlijks evenement van te maken en zijn inmiddels lid van de Koninklijke Nederlandse Wandelbond. We staan in hun boekje en op hun website, dus hopen we dit jaar wandelaars uit het hele land te trekken.” Het belooft een mooie tocht te worden. De kortere routes voeren door en om het dorp, wandelaars die de langere routes nemen, zullen onder andere de verschillende landgoederen rond Dalfsen aandoen.

De Blauwe Bogen Wandeltocht wordt georganiseerd door de Trefkoele en de stichting Vrienden van de Imminkhoeve Dalfsen. Deelnemers kunnen kiezen uit 5, 10, 20 en 30 kilometer. Er wordt gestart bij De Trefkoele, Ruigedoornstraat 98 in Dalfsen. Wandelaars die 5 en 10 kilometer gaan lopen, kunnen starten tussen 9.00 en 12.00 uur, wandelaars die kiezen voor de 20 en 30 kilometer, kunnen starten tussen 9.00 en 10.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro incl. een kop soep. Kinderen tot 12 jaar betalen 1,50 euro en leden van de wandelsportbond 5 euro. De opbrengst is bestemd voor De Imminkhoeve, een vakantiecentrum voor mensen met een beperking, voor een vakantie tegen kostprijs en zonder winstoogmerk.

[i]Door Erna Ekkelkamp[/i[]

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.