de feestweek van oudleusen komt eraan

De Oranjevereniging Oudleusen organiseert ieder jaar met veel succes deze feestweek op het evenemententerrein in Oudleusen. “We proberen er ieder jaar wel een groot feest van te maken voor jong en oud. Aan iedereen wordt gedacht”, vertelt Alma Wennemars, secretaris van de Oranjevereniging. Wie een blik op het feestprogramma werpt kan haar geen ongelijk geven. Voor kinderen is er naast de Kinderplaybackshow ook een lampionnenoptocht, kinderdisco en is er de mogelijkheid om Zumbales te volgen of om spulletjes te verkopen op de Oranje-marktplaats.

Oudleusen’s got talent

Voor de bezoekers die hun kindertijd al geruime tijd gepasseerd hebben, is er natuurlijk ook van alles te doen. Tijdens het feestnummer Op Volle Toeren, dat wel iets weg heeft van Holland’s got talent, kunnen Oudleusenaren een stukje opvoeren. Dat kan variëren van een lied zingen in je eentje tot met de hele straat een toneelstuk opvoeren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan voorbij komen tijdens Op Volle Toeren. Vrijdag vindt in het dorp de grote optocht met versierde wagens plaats, met aansluitend de prijsuitreiking. Alma: “Deze avond is eigenlijk heel Oudleusen op het feestterrein te vinden. Dit is toch wel de drukste avond. Iedereen wil natuurlijk weten wie er heeft gewonnen.”

[b]Vrijwilligers[/b[

Het bestuur van Oranjevereniging Oudleusen is al wekenlang bezig met de voorbereidingen zodat het vijfdaagse evenement straks op rolletjes loopt. “Daarnaast worden wij heel goed geholpen door de vele vrijwilligers. Zonder hen zou het haast onmogelijk zijn om hét feest van Oudleusen te vieren.” De jaarlijkse Feestweek weet nog steeds ieder jaar veel bezoekers te trekken. Aan stoppen met dit evenement wordt geen seconde gedacht. “We gaan volgend jaar weer door op deze manier. Het bevalt ons prima. We staan natuurlijk wel open voor nieuwe dingen. Ideeën en suggesties zijn altijd welkom. Maar tot nu toe krijgen we nog altijd te horen dat het goed doen. Daar borduren we dan nog maar een tijdje op voort.”

Meer informatie is te vinden op www.oranjevereniging-oudleusen.nl

Programma

Woensdag 24 augustus

14.00 uur: Kinderplaybackshow

20.30 uur: Op Volle Toeren

Donderdag 25 augustus

20.15 uur: Lampionnenoptocht

21.00 uur: Kinderdisco

Vrijdag 26 augustus

19.30 uur: Grote optocht

20.30 uur: Prijsuitreiking

Zaterdag 27 augustus

13.30 uur: Oranje-marktplaats

21.00 uur: Feestavond

Zondag 28 augustus

10.30 uur: Kerkdienst in de tent

Door Esperanza Claasen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.