Home / archiefcentraal / dag van de dijk op festival aan de vecht

dag van de dijk op festival aan de vecht

Watermarkt

Tijdens beide dagen wordt de Watermarkt gehouden. Waterschappen Groot Salland, Regge en Dinkel & Velt en Vecht laten zien wat waterschappen doen om water schoon, veilig en aantrekkelijk te maken en te houden.

Bezoekers kunnen zelf proberen olie van water te halen, de rattenbestrijding is aanwezig. Een grote trekker, een smalspoortrekker, een kraantje en de maaiboot waarmee de waterschappen de slootkanten schoonhouden, hebben de deuren open staan voor iedereen die achter het stuur wil kruipen. Voor de kleintjes is er de waterbak met scheepjes, sluizen, pompjes en veel water. De groten worden uitgedaagd om een stuk van een regenpijp af te zagen “Zo eenvoudig koppel je regenwater af van de riolering voor gebruik in de tuin”.

WATer leeft in de Vecht is te zien op sterk water en in het water van de Vecht. Voor jong en oud liggen de zoekkaarten klaar om te speuren hoe die waterbeestjes heten en om te zien hoe kriebelig te zijn. En natuurlijk zijn er de vissen in/uit de Vecht. Tot slot is er voor de digiminded bezoekers een app en ligt er een i-pad om het spel te spelen.

Dag van de Dijk

De Dag van de Dijk is in het leven geroepen door de Nederlands waterschappen om mensen van jong tot oud bewust te maken dat dijken belangrijk zijn. Want zonder dijken is het in het grootste gedeelte van Nederland niet mogelijk om te wonen, werken en recreëren. Een feit waar de meeste mensen zich dagelijks niet van bewust zijn. Zonder dijken zou Amersfoort aan zee liggen. Heel West-Nederland zou niet meer bestaan. Daarom is het goed om er een moment bij stil te staan. Dat doen we tijdens de Dag van de Dijk. Dit jaar is het thema, Nederland zonder dijk.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.