column ilona lagas belofte maakt schuld

In deze weblog nam ik mij voor niet meer algemene goede voornemens te maken, maar wekelijks iets te plannen. Dat zou al moeilijk genoeg zijn. Welnu dat klopt dus gewoon. Hoe ik mijn hersens ook pijnig, ik kan mij niet herinneren dat ik de afgelopen zeven maanden wekelijks iets heb bedacht dat ik in die week eens extra zou doen voor de ander. Gelukkig bestaat mijn werk voor 90 procent uit dingen doen voor anderen, maar dat was niet wat ik bedoelde. Wel kwam ik toe aan wat algemeenheden, zoals eens iemand bellen die ik al lang niet had gesproken. Inmiddels ben ik ook een keer wezen wandelen met een vriendin die wat privé aandacht verdient en heb ik mijn schoonmoeder geholpen met haar verhuizing naar Ommen. Mijn kantoor thuis is wel opgeruimd, maar door een verbouwing weer even snel een puinhoop geworden.

Eerlijk is eerlijk wekelijks een doel stellen is er niet van gekomen. Met het Nieuwjaarsgevoel nu in mijn hoofd wil ik graag een herkansing. Ik schrik er trouwens van, dat er dit jaar nog maar ruim vier maanden te gaan zijn als mijn vakantie voorbij is. Het geeft een soort haastgevoel, dat geen goed uitgangspunt is. Eerst maar eens een lijstje maken van voornemens die nog voor mijn plan in aanmerking komen. Dit lijstje hang ik op in de keuken naast de verjaardagskalender. Verjaardagen vergeet ik zelden, dan moet het met dat lijstje toch ook lukken. Ik probeer het toch nog een keer, immers belofte maakt schuld, ook naar jezelf.