Home / archiefcentraal / blaasorkestenfestival doorbreekt traditie

blaasorkestenfestival doorbreekt traditie

Aan het Bissingh Blaasorkestenfestival doen dit jaar zo’n vijftien orkesten – ook wel dweilorkesten genoemd – mee uit het hele land. “Weet je trouwens waar die naam vandaan komt?”, vraagt voorzitter Schuil. “Juist, uit de dweilpauzes van schaatswedstrijden, waar blaasorkesten de sfeer en gezelligheid maken. Typisch Nederlands. Het Bissingh Blaasfestival wordt dan ook één grote kermis.” Schuil en Harmsen ontrafelen het grote geheim van de blaasorkesten. “Als wij plezier hebben, heeft het publiek dat ook. Juist onze aanstekelijke muziek en gezelligheid slaan snel over op de mensen. We maken tijdens onze optredens dan ook altijd contact met hen. Dan ontstaat die typische sfeer als vanzelf. En natuurlijk vinden we het beregezellig om andere muzikanten te ontmoeten.”

De dweilorkesten laten op vier locaties van zich horen: de Markt, het Kerkplein, de Varsenerpoort en Café de Burggraaf. Niet alleen op zaterdag 3 september, maar ook op zondag 4 september. Schuil: “De zondag was vorig jaar zelfs drukker dan de zaterdag. Bijzonder, dat dat kan in Ommen.”

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.