Home / archiefcentraal / bibliotheek en kinderopvang samen onder dak

bibliotheek en kinderopvang samen onder dak

De Stichting Speelwerk uit Meppel en Bibliotheek Lemele gaan een vergaande samenwerking aan. Stichting Speelwerk dat zich bezig houdt met kinderopvang in de ruimste zin van het woord, onder haar ressorteren kinderopvang nul tot vier jaar, buitenschoolse opvang (BSO) vier tot twaalf jaar, peuterspeelzaalwerk en gastouderopvang gaat het gebouw van Bibliotheek Lemele overnemen en inrichten voor de opvang van kinderen. Een deel van de ruimte blijft echter beschikbaar voor de Bibliotheek. In deze ruimte zullen zowel de Bibliotheek als de BSO ondergebracht worden. Ook basisschool Ichthus zal volop van deze samenwerking kunnen profiteren, er komt aan de achterkant van het huidige bibliotheekgebouw een extra ingang waardoor de leerlingen van de school ook onder schooltijd van de Bibliotheek gebruik kunnen maken.

De betrokken partijen zijn op dit moment druk bezig de dienstverlening verder vorm te geven. Belangrijkste uitgangspunt daarbij is dat Speelwerk en Bibliotheek de gemeenschap van Lemele volop laten profiteren van hun voorzieningen. Peuterspeelzaal De Babbelberg in Lemele heeft zich, samen met nog drie andere peuterspeelzalen in de gemeente Ommen, al begin dit jaar bij Speelwerk aangesloten. Nu er ook kinderopvang in Lemele gerealiseerd gaat worden, kunnen jonge kinderen van beide voorzieningen gebruik maken. Voor de Bibliotheek betekent de samenwerking dat de bibliotheekvoorziening in Lemele in stand gehouden kan worden. De Bibliotheek vindt deze dienstverlening vooral voor kinderen en ouderen een noodzaak. Zij zijn immers voor eventueel bibliotheekbezoek elders afhankelijk van derden.

Speelwerk en Bibliotheek hebben inmiddels een tijdsplanning gemaakt waarbij ervan uitgegaan wordt dat begin volgend jaar de verbouwing en het restylen klaar zullen zijn. Onder voorbehoud van het tijdig afkomen van de gemeentelijke goedkeuringen lijkt dat een realistisch plan. Dat betekent dat Lemele er in 2012 een nieuwe voorziening bij heeft, op een prachtige locatie waar zowel kinderen als volwassenen hun voordeel kunnen doen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.