Home / archiefcentraal / archetex helpt mee aan hulpproject

archetex helpt mee aan hulpproject

Het gaat om een landbouwproject in Colombia voor de verbouw van stevia, een plant die de grondstof vormt voor een zoetstof die ook geschikt is voor diabetici. Stevia is driehonderd keer zoeter dan gewone suiker en is een natuurlijk alternatief voor kunstmatige zoetstoffen. Van de stevia die wordt verbouwd zal onder begeleiding van Corintec een zoetstofproduct worden geproduceerd en op de markt worden gebracht in de Benelux.

Het is de bedoeling dat lokale boeren drie hectare grond kopen, waarvan twee-en-een-halve hectare wordt gebruikt voor de verbouw van Stevia en een halve hectare voor een woning. Deze prefab woningen zijn ontworpen door Archetex en worden in Nederland geprefabriceerd en verscheept naar Colombia. Deze prefab woning heeft een zeer innovatief ontwerp, is duurzaam, goedkoop en zelfvoorzienend door het gebruik van bijvoorbeeld zonnepanelen, windenergie, helofytenfilter, regenwateropvang voor gebruik van wasmachine en toilet en biovergisting zonder tussenkomst van plaatselijke NUTS bedrijven.

Voor meer informatie over Archetex BV, kijk op www.archetex.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.