Home / archiefcentraal / zwemmen in de zon

zwemmen in de zon

Daarmee is de vergelijking met de Olde Vechte gemaakt. Het zwemwater wordt verwarmd door de zon, door een vernuftig systeem zwemmen de bezoekers in water met een aangename temperatuur”, aldus Scheele.

Nederland gaat deze periode met vakantie en veel van deze vakantiegangers bezoeken de gemeente Ommen. Het hoogseizoen voor het zwembad is daarmee begonnen en om dit in te luiden krijgen de eerste 200 bezoekers een milieuvriendelijke zaklamp die altijd werkt omdat het geen last heeft van leeggelopen batterijen.

Hoe wordt het zwemwater verwarmd?

De baden van zwembad Olde Vechte worden verwarmd zonder dat er aardgas aan te pas komt. Sterker nog, er is geen gasaansluiting. De verwarming van de baden vindt plaats door middel van zonne-energie. Een netwerk van buizen op het platte dak zorgt bij zonnige dagen voor voldoende warm water voor de baden. Mocht het bewolkt zijn, dan neemt het energiedak nog warmte op, wordt het kouder en is de temperatuur van het energiedak lager dan het badwatertemperatuur dan springt het warmtepompsysteem bij.

In dat geval stroomt dan het koudere water van het energiedak langs een vloeistof in de warmtepomp die op lage temperatuur al verdampt. Bij het verdampen neemt die vloeistof warmte op uit de warmtebron. De pomp drukt vervolgens de vloeistofdamp samen. Daardoor stijgt de druk en neemt de temperatuur nog meer toe. De warmte stroomt vervolgens langs de zwembadwaterleiding, wordt daaraan afgegeven en deze zorgt dat het badwater op de juiste temperatuur komt.

Het zwembad Olde Vechte aan de Zeesserweg 12 a in Ommen is geopend op: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 19.45 uur en zaterdag & zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.