zorggroep raalte partnership schutte data

De belangrijkste reden voor de Zorggroep, welke bestaat uit ruim 400 medewerkers, om op zoek te gaan naar een nieuwe ICT-omgeving is om te kunnen beschikken over een moderne, schaalbare, flexibele en toekomstvaste ICT-infrastructuur. Met de plannen voor een nieuw zorgcomplex in Lemelerveld wordt het gebruik van ICT steeds noodzakelijker, waar er in de toekomst meer en meer gebruik gemaakt gaat worden van Domotica. “Om onze cliënten de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen wordt ICT steeds belangrijker. We willen het gemakkelijker maken voor onze cliënten en middels ICT zorg op afstand kunnen bieden,” zo verwoordt Rolf van Munster, Manager Financiën en Informatievoorziening bij Zorggroep Raalte. “Daarnaast is het in de 21ste eeuw voor een zorginstelling niet mogelijk om optimaal te functioneren als ICT geen onderdeel uitmaakt van de zorgvisie.”

Na het komen tot een shortlist in de selectieperiode van mogelijke geschikte partners is er uiteindelijk gekozen voor een partnership met Schutte Informatisering. “Het grote voordeel van een partner als Schutte Informatisering is dat zij meedenken en een proactieve houding aannemen. Tevens denken ze mee in onze bedrijfsprocessen en de ontwikkelingen op zorggebied. We zien Schutte Informatisering dan ook niet als ‘een partij’ maar zien de organisatie echt als een samenwerkingspartner,” aldus Rolf van Munster. Marcel Schutte, eigenaar van Schutte Informatisering, gaat verder: “Belangrijk voor Zorggroep Raalte is om grip te houden op haar ICT-omgeving maar daarnaast ook te kunnen profiteren van de centraal gefaciliteerde diensten die wij leveren.”

De door Schutte Informatisering geadviseerde oplossing wordt gefaciliteerd vanuit het Datacenter van Schutte Informatisering, waar reeds duizenden gebruikers mee werken. Groot voordeel daarvan is dat er à la carte gekozen kan worden uit verschillende oplossingen, maar dat het toch de eigen omgeving van Zorggroep Raalte blijft. Zodoende kan er geprofiteerd worden van vele schaalvoordelen met een zeer hoge kwaliteit. “Een belangrijke besparing die door ZGR gerealiseerd kan worden is de optimalisatie van de huidige processen, waardoor het huidige personeel efficiënter ingezet kan worden,” aldus Van Munster. De beoogde samenwerking zal in de komende weken meer vorm gaan krijgen en biedt Zorggroep Raalte vele uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. “Taak is nu een goede overstap te realiseren van onze huidige ICT-beheerder naar Schutte Informatisering,” sluit Rolf van Munster af.

Over Zorggroep Raalte

Zorggroep Raalte is een ondernemende klantgerichte organisatie met een nuchtere Sallandse manier van doen. Zij zijn actief op en vanuit verschillende locaties midden in de samenleving. Hier staat de menselijke maat centraal en werken onze deskundige en betrokken medewerkers op basis van de vraag: “Wat kunnen wij voor u betekenen?” www.zorggroepraalte.nl

Over Schutte Informatisering

Schutte Informatisering is opgericht in 1992 en biedt totaaloplossingen op het gebied van netwerken, datacenterdiensten, communicatie, telefonie, bedrijfssoftware en onderhoud en beheer. Schutte Informatisering is daarmee een totaalleverancier van integrale ICT-oplossingen waarbij kennis, systemen en diensten worden ingezet voor het efficiënt ondersteunen en automatiseren van veelvoorkomende business- en communicatieprocessen bij klanten werkzaam in een diversiteit aan branches. Voor meer informatie: www.schutte-informatisering.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.