zomerconcert panfluitiste van middelkoop

Panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve geven op zaterdag 16 juli een Zomerconcert in de Kandelaarkerk aan de Stationsstraat 4 in Holten. Deze avond spelen ze werken van hun nieuwe cd “Festivo”. Het programma bestaat uit diverse stijlen en is geschikt voor jong en oud.

Harm en Noortje

Harm en Noortje zijn bekende musici, in binnen- en buitenland. Beiden zijn ook regelmatig te zien en te horen bij de uitzendingen van Nederland Zingt. Al vele jaren worden Harm en Noortje als begeleiders gevraagd bij koren. Daarnaast zijn ze ook vaak samen in hun instrumentale concerten te beluisteren. Dit jaar komt hun vierde cd uit, getiteld “Festivo”. Noortje studeerde onder andere bij de wereldberoemde panfluitist George Zamfir.

Festivo

Het repertoire van “Festivo” bestaat uit licht klassieke werken, geestelijke hymns, populaire melodieën en traditionals. De cd begint met het bekende Halleluja van Handel met orgel, panfluit en pauken, gevolgd door het prachtige stuk “In His love”. Harm en Noortje spelen eveneens werken van Bizet zoals het Duet uit “De Parelvissers” en de vrolijke Toreador Grand March. Ook het indrukwekkende Highland Cathedral, dat vaak op een militaire taptoe door doedelzak gespeeld wordt, is op geheel eigen wijze vertolkt. Het slotnummer van de cd is “Sylvia” van de dwarsfluitist Thijs van Leer.

Concert

Tijdens het concert in Holten zullen Noortje en Harm veel van deze muziek laten horen, afgewisseld met enkele orgelsolo’s. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is 9 euro voor volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar betalen 4 euro en een gezinskaart kost 28 euro (maximaal 2 volwassenen). De kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kerkzaal.

Dit concert is onderdeel van een zomerserie die Noortje en Harm in juli door het hele land maken. Meer informatie over de andere data en locaties is te vinden op www.noortjevanmiddelkoop.nl en www.harmhoeve.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.