Home / archiefcentraal / zomar feest beerzerveld komt er weer aan

zomar feest beerzerveld komt er weer aan

Het begint zo langzamerhand een ware prestige strijd te worden in het kleine kanaaldorp onder de rook van Ommen. Wie volgt ‘Geert’s Boerenmix’ op als winnaar van het unieke Zomarfeest in Beerzerveld?Deze beleeft van donderdag 21 juli tot zaterdag 23 juli alweer haar negende editie.

De anders zo spraakzame Beerzervelders houden nu angstvallig de lippen op elkaar, gesprekken verstommen op schoolpleinen. Elke straat, buurtvereniging of vriendengroep wil zich zaterdagavond 23 juli gewoon laten kronen als trotse winnaar. Het oude sportveld in Beerzerveld is drie dagen lang het episch centrum van een spetterend volksfeest, die ooit spontaan in de kroeg is ontstaan.

Donderdag wordt er afgetrapt met het traditionele touwtrekken waar het niet alleen op kracht maar ook op inzicht en techniek aankomt. Vrijdagavond is het de bonte avond waar soms maandenlang voor geoefend is. Niemand wil onbeslagen ten ijs komen en de onafhankelijke jury heeft het elk jaar er maar moeilijk mee om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen.

Zaterdagavond is het voor de jongste jeugd weer vroeg uit de veren. Zij worden vermaakt met diverse leuke spelletjes en een vossenjacht. ’s Middags wordt er sportief gestreden tussen de diverse straten- en buurtverenigingen tijdens de Zeskamp. De Spitfires sluiten zaterdagavond Zomarfeest 2011 af.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.zomarfeestbeerzerveld.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.