xantoes verhuist naar brugstraat en internet

Door Erna Ekkelkamp – Dus kocht ze precies eenentwintig jaren na de start van Xantoes een eigen pand aan de Brugstraat en hoopt daar tijdens de rest van haar carrière te kunnen blijven zitten.

In 1990 stapte de onderneemster vanuit het onderwijs, de handel in en begon een kledingzaakje aan de Gasthuisstraat. Toen de winkel na een aantal jaren te klein werd, verkaste ze naar de Kerkstraat en vulde gaandeweg haar collectie steeds verder aan. Omdat Xantoes in de loop der jaren heeft bewezen een blijvertje te zijn, heeft ze nu een eigen pand gekocht en verzette ze in de afgelopen weken samen met echtgenoot Bart, haar vader, schoonvader, vrienden en familie bergen met werk. Haar nieuwe pand aan de Brugstraat kreeg niet alleen een nieuwe pui, maar werd van onder tot boven verbouwd en veranderde gaandeweg in een ruime lichte winkel, waar de Xantoes-collectie straks nog beter tot zijn recht zal komen. Hoewel de zaak qua oppervlakte tweemaal zo groot is als het huidige pand, heeft Henrian niet extreem veel nieuwe kleding ingekocht. “In mijn huidige pand hangen de rekken stampvol, waardoor klanten soms door de bomen het bos niet meer zien. Het is in de eerste instantie vooral mijn bedoeling om straks alles wat ruimer in te hangen, zodat mijn collectie beter tot zijn recht komt”, vertelt ze. “Daarnaast heb ik natuurlijk allerlei leuke nieuwe dingen ingekocht, maar niet teveel, want ik wil eerst even kijken hoe het straks allemaal hangt.”

Hoewel ruimer van opzet, blijft de sfeer van de winkel zoveel mogelijk hetzelfde. Ook nu weer combineert Henrian lichte ecrutinten met warm hout, voor een warm thuisgevoel, zoals ze dat zelf noemt. “Ik vind het heel belangrijk dat de winkel gezelligheid uitstraalt, een plek waar mensen graag komen en zich thuis voelen.”

Naast de fysieke uitbreiding, gaat Harjan ook op de digitale toer en opent als één van de eerste kledingzaken in Ommen een eigen webshop. Speciaal hiervoor heeft ze de bovenverdieping omgebouwd tot fotostudio. Hier is ze van plan de kledingstukken die ze gaat verkopen in haar webshop te fotograferen. “Hoe de webshop er precies uit gaat zien, weet ik nog niet. Ik ga me eerst richten op de nieuwe winkel. Pas als ik straks goed geïnstalleerd ben, ga ik me storten op mijn website en de webshop”, verklaart ze. “Ik ben in elk geval wel van plan om hem zo klantvriendelijk mogelijk in te richten.” Xantoes verhuist op 9 juli na sluitingstijd. Vanaf woensdag 13 juli kan men vanaf 10.00 uur terecht in de nieuwe winkel aan de Brugstraat in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.