Home / archiefcentraal / wandelconcert door sietze de vries

wandelconcert door sietze de vries

Na een kleine wandeling wordt het concert vervolgd in Het Baken in Ommen.

Elk jaar bestaat voor dit concert grote belangstelling, niet in de laatste plaats doordat Sietze de Vries één van de beroemdste improvisatoren van deze tijd is. Zo won hij onder meer het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem in 2002.

Naast een uitgebreide internationale concertpraktijk heeft Sietze de Vries ook een lespraktijk, die er in het bijzonder op gericht is om zijn ideeën over het improvisatieambacht uit te dragen. Hij doet dat ook door middel van master classes en lezingen in veel Europese landen en de Verenigde Staten. Als improvisatiedocent heeft Sietze de Vries de status van ‘visiting professor’ aan Collegedale University (USA) en is hij verbonden aan de internationale zomeracademie van Montreal (CA).

Naast zijn werk als concerterend organist, is Sietze de Vries ook actief als vaste begeleider van het bekende Roder Jongenskoor, dat geheel in Engels-Anglicaanse stijl musiceert. Zijn spel is op diverse cd’s en dvd’s vastgelegd, met name door het label JSB-records.

Op www.roelofelsinga.nl is het concertprogramma te vinden.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.