Home / archiefcentraal / volle bak tijdens bissingh wielerronde

volle bak tijdens bissingh wielerronde

Het gebeurt dan ook niet vaak dat wielrenners over een deel van een rijksweg mogen koersen.

De wielrenners rijden dit jaar op de eerste dag van de Ommer Bissingh, woensdag 13 juli. Hoewel het aantal deelnemers voor de Sportklasse momenteel op bijna 50 staat, is de organisatie ook hiermee dik tevreden. “Het wordt een waar wielerspektakel, waarbij de ambiance versterkt wordt door de aanwezige kermis en markt”, aldus de organisatoren. De startschoten worden verzorgd door het voltallige Ommer college dat aanwezig is.

Open Ommer Kampioenschap

De eerste wedsrijd voor de categorie Sportklasse start om 17.00 uur. In totaal rijden zij 43 ronden en leggen hiermee een afstand van 50 kilometer af. Daarna is tijd voor de niet-licentiehouders. Voor de derde keer wordt het Open Ommer Kampioenschap verreden om 19.00 uur. De wedstrijd die steeds populairder wordt is bestemd voor iedereen die een racefiets en een helm heeft, maar geen KNWU-licentie. Aanmelden kan via www.bissinghwielerronde.org . Tot slot zijn om 20.00 uur de amateurs aan de beurt. Zij rijden 51 rondes (60km). Vorig jaar won in deze categorie Marcel Alma.

Het nieuwe parcours gaat rondom de Voormars. Dit betekent dat de bewoners langs de Voormars en de Markt tussen 16.00 en 21.00 uur niet met de auto voor hun huis kunnen komen. De zijstraten blijven wel open voor het verkeer en de organisatie informeert de bewoners dit weekend per brief. Het dringende advies voor doorgaand verkeer is om de omleidingsroutes te volgen, omdat ook de N34 tussen Arrien en de Hessel Mulertbrug is afgesloten. De brug zelf is wel open en het noord-zuidverkeer ondervindt geen hinder.

Kijk op www.bissinghwielerronde.org voor meer informatie.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.