Home / archiefcentraal / volksfeest vol van de activiteiten

volksfeest vol van de activiteiten

Het Volksfeest van buurtvereniging Rond De Regge was een groot succes. Vooral de Zeskamp was met vlag en wimpel geslaagd. Op 21 juli begon de Zeskamp, het team Eerde trok aan het langste eind en won met 34 punten. Giethem werd tweede en Bestehmen stond met 29 punten op de derde plek. Het team van Archem viel net buiten de boot met 21 punten.

De Zeskamp werd vervolgd met verschillende spelonderdelen. Het touw-oversteek-spel en de kuipenrace waren toch lastiger dan gedacht. Het onderdeel koetsenrace viel bij de teams in goede aarde. Het laatste spel, de vuilnisrace, bracht de beslissing. Op vrijdagmiddag werd er een Kinderzeskamp gehouden. De jeugd kon zo kennismaken met allerlei zeskampspelletjes.

Onder grote belangstelling van het publiek werd vrijdagavond de Playbackshow gehouden. Met negen verschillende acts op het podium won bij de jeugd uiteindelijk het K3 groepje Sarah Marsman, Lysette Nijzink en Willemijn Hoorn. Bij de volwassenen was het een spannende strijd. De groep Het Vrije Schaep met Joop, Joos, Jikke en nannie van der Kolk, Adriaan en Gerrit Kraayeveld, Wim en Henny Dankelman, Jan Steen, Ginny van Gerresheim, Evert Makkinga en Saskia Braamhaar vertolkte het nummer ‘Jan Klaassen was trompetter’.

Zaterdagavond waren er twee activiteiten op en boven de Regge. Aan het “Boegspriet lopen” deden 15 deelnemers mee. Lars Marsman wist de grootste afstand, 5 meter af te leggen. Een nieuwe activiteit was het ‘Freeweehlen’, bekend van het televisieprogramma Te land, ter zee en in de lucht. Op de Regge was een plateau aangebracht. Vanaf een helling moesten de deelnemers met een skelter, zonder ketting en zonder rem, zo dicht mogelijk bij de rand tot stilstand te komen. 13 deelnemers waagden zich op de baan. Velen hadden te veel snelheid en gingen het water in maar ook haalden een aantal deelnemers het plateau.

Winnaar werd Steven Veerman. Binnen 12 seconden kwam hij tot 5 cm van de rand op het plateau tot stilstand. Daarna werd de avond besloten met een gezellig feest in de verwarmde tent. Het duo “Flex” zorgde voor de muzikale omlijsting.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.