Home / archiefcentraal / vierde bissinghdag dans en muziek

vierde bissinghdag dans en muziek

Wie weet wordt dat het begin van een grote carrière. Bezoekers, die niet zo nodig op het podium hoeven, kunnen ook genieten van een boordevol programma.

The Voice of Ommen

De heren van de The Voice Of Ommen (Eric Witteveen en Jan van Elburg) zijn er klaar voor. Ze hebben een afwisselend programma in elkaar gedraaid. Tijdens de twee voorrondes op 7 en 21 juli in De Herberg is er al een selectie gemaakt. De tien finalisten strijden op de Bissinghdag van 3 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur voor een plaats in het avondprogramma. De deskundige jury bestaat onder andere uit Cindy Oudshoorn (zangeres Kayak) en Jan Schoonhoven (artiestenbemiddelaar). Hoewel de deelnemers tijdens de voorrondes meezingen met een muziekband, doen zij dat tijdens de finale met een echte liveband. De winnaar van The Voice of Ommen krijgt een eigen cd-opname cadeau en een driedaagse reis naar Parijs.

Move and Chill

De organisatie (Niels Witte, Hayo Braakman, Tijmen Huiskes en Klaas Hurink) van ‘Move and Chill’ heeft op de Bissinghdag ‘Dans en Muziek’ op verschillende locaties verschillende activiteiten zoals dansgroepen, straatartiesten en workshops. Wie zelf een instrument bespeelt, mag dat meenemen en als echte straatartiest de harten van de voorbijgangers proberen te veroveren. Inschrijven daarvoor is van groot belang. Op de Markt worden vanaf 10.00 uur workshops streetdance en Zumba gegeven door verschillende regionale dansinstellingen. Op diezelfde Markt wordt een loungegedeelte gecreëerd met palmbomen en zomerse dranken, waar alle activiteiten vanaf de terrassen kunnen worden gadegeslagen. Eén daarvan is de workshop graffiti door Graffiti4you. Inschrijvingen zijn via www.ommerbissingh.nl en www.explosionfestival.nl mogelijk.

Explosion Festival

Het Explosion Festival pakt ’s avonds uit met onder andere Gregor Salto, Bassjackers, Oliver Twizt, Yade, Mister Fuzz & Delight en Jay Mocio. De host van de avond is MC Sherlock, die de gasten als entertainer vermaakt. Verder is er nog een Mystery Guest, die vlak voor het festival wordt bekendgemaakt. Anders dan vorig jaar, word er dit keer meer aandacht besteed aan de inrichting van het plein. Zo komen er meerdere barretjes te staan en is ook de indeling anders. De show wordt nog grootser met spectaculaire lichteffecten en meer, maar dat blijft een verrassing. De toegang is gratis. Kijk op www.explosionfestival.nl of info@explosionfestival.nl voor meer informatie.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Home / archiefcentraal / vierde bissinghdag dans en muziek

vierde bissinghdag dans en muziek

De heren van de The Voice Of Ommen (Eric Witteveen en Jan van Elburg) zijn er klaar voor. Ze hebben een afwisselend programma in elkaar gedraaid. Wie de titel The Voice of Ommen ontvangt, wordt eerst uitgevochten tijdens twee voorrondes op 7 en 21 juli in De Herberg. De tien finalisten strijden op de Bissinghdag van 3 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur voor een plaats in het avondprogramma. De deskundige jury bestaat onder andere uit Cindy Oudshoorn (zangeres Kayak) en Jan Schoonhoven (artiestenbemiddelaar). Hoewel de deelnemers tijdens de voorrondes meezingen met een muziekband, doen zij dat tijdens de finale met een echte liveband. De winnaar van The Voice of Ommen krijgt een eigen cd-opname cadeau en een driedaagse reis naar Parijs.

De organisatie (Niels Witte, Hayo Braakman, Tijmen Huiskes en Klaas Hurink) van ‘Move and Chill’ heeft op de Bissinghdag ‘Dans en Muziek’ op verschillende locaties verschillende activiteiten zoals dansgroepen, straatartiesten en workshops. Wie zelf een instrument bespeelt, mag dat meenemen en als echte straatartiest de harten van de voorbijgangers proberen te veroveren. Inschrijven daarvoor is van groot belang. Op de Markt worden vanaf 10:00 uur workshops streetdance, Zumba en dergelijke gegeven door verschillende regionale dansinstellingen. Op diezelfde Markt wordt een loungegedeelte gecreëerd met palmbomen en zomerse dranken, waar alle activiteiten vanuit de terrassen kunnen worden gadegeslagen. Eén daarvan is de workshop graffiti door Graffiti4you. Inschrijvingen zijn mogelijk via www.ommerbissingh.nl en www.explosionfestival.nl

Het Explosion Festival pakt ’s avonds uit met onder andere Gregor Salto, Bassjackers, Oliver Twizt, Yade, Mister Fuzz & Delight en Jay Mocio. De host van de avond is MC Sherlock, die de gasten als entertainer vermaakt. Verder is er nog een Mystery Guest, die vlak voor het festival wordt bekendgemaakt.

Anders dan vorig jaar, wordt er dit keer meer aandacht besteed aan de inrichting van het plein. Zo komen er meerdere barretjes te staan en is ook de indeling anders. De show wordt nog grootser met spectaculaire lichteffecten en meer, maar dat blijft een verrassing. De toegang is gratis. Info: www.explosionfestival.nl of info@explosionfestival.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.