Home / archiefcentraal / tweede kamerleden op werkbezoek

tweede kamerleden op werkbezoek

. Allerlei onderwerpen passeerden de revue zoals het opwekken van duurzame energie, het werken met partners in de regio en het efficiënt omgaan met de kosten. De samenwerking met andere instanties en overheden stond bij alle thema’s centraal.

Mede daarom waren gedeputeerde van de provincie Overijssel Theo Rietkerk (CDA), de wethouder van Deventer Jos Pierey en de wethouder van Raalte Ben Haarman bij dit werkbezoek aanwezig. Men begon met een rondleiding over de rioolwaterzuivering Deventer, gevolgd door een presentatie over duurzame energietechnieken.

Op Aver Heino kregen de politici uitleg over het pilotproject Salland Waterproof. Daarin zoekt het waterschap samen met boeren naar de beste manieren om vervuiling van oppervlaktewater te voorkomen en het waterpeil te beheersen. Onderweg kwamen de bezoekers langs heringerichte waterlopen (zoals Zandweteringpark in Deventer), een waterberging (Vloedgraven) en de rioolwaterzuivering Raalte waar een Europees studieproject wordt uitgevoerd rond de uitwisseling van warmte met het Raalter zwembad.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.