Home / archiefcentraal / tweede electrabel jazz tival hardenberg

tweede electrabel jazz tival hardenberg

[b]Middagprogramma[b/]

Op het Klepperplein speelt, net als vorig jaar, de groep Sunny Side of Swing met op saxofoon Pieter Swart en op slagwerk Hardenberger Aart Frijling. Bij Blokker begeleidt het Trio Oale Jaz de bekende mondharmonicaspeler Jan Verwey en de Amersfoortse saxofonist Martin Verburgh. Het trio wordt voor deze gelegenheid versterkt met drummer Gijs van Hamersveld. Mondharmonicaspeler Jan Verwey trad dit jaar in februari al op in Jazzclub Hardenberg, samen met zangeres Tonny Nijland. Het trio Oale Jaz bestaat uit Ton Karmiggelt op gitaar, Henk Brink piano en Anton van der Leij opo contrabas.

Op de Markt treedt de Overijsselse formatie de Hof Jazz Band op met zangeres Tonny Nijland. Het swinggittaar Duo Charlaton verbindt vanaf 17.30 uur op het terras van Theater de Voorveghter het middagprogramma met het avondprogramma. De twee gitaristen, Charles Corstjens en Ton Karmiggelt , spelen de muziek van onder andere Chet Atkins met een beïnvloeding in solo’s en begeleiding door Django Reinhardt. Basis is de zogenaamde “finger picking” stijl van gitaarspelen waarmee de melodie en baslijnen worden gespeeld. Het duo brengt een swingend programma en dat met alleen twaalf snaren tot hun beschikking.

Avondprogramma

De jazzgroep Blue Voice start het avondprogramma om 19.30 uur in de Blauwe Foyer van het theater. De band, met ervaren musici uit Zwolle en Meppel, is in de loop der jaren een graag gehoorde gast geworden op podia in zowel binnen- als buitenland. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, is Blue Voice een puur instrumentale band. De groep zal ook nog te horen zijn, na het optreden van Wouter Hamel, van 23.00 tot 24.00 uur.

Rond 20.00 uur start in de voorste foyer de oudestijlformatie Piece of Cake uit Deventer. De band bestaat uit de vier beroepsmuzikanten: Marco Alders (sousafoon en bandleider), Piet Pieterman (klarinet en saxofoon), Louis Bink (trompet, trombone en zang) en Wim Lutje Schipholt op Banjo. Deze avond wordt de band versterkt met zangeres Fleur. Piece of Cake opende in oktober het jazzseizoen 2010-2011 van Jazzclub Hardenberg.

Wouter Hamel

De hoofdact van het tweede Electrabel Jazz-tival is Wouter Hamel met zijn begeleidingsband. Zij treden van ongeveer 21.30 tot 23.00 uur op in de Grote Zaal.

Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ‘Lichte Muziek en Zang’ en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concoursin 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma’s, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

De 34-jarige jazzzanger trad het afgelopen jaar ondermeer op in Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Japan en Zuid-Korea. Na Hardenberg op 16 juli is op 18 juli het Jazz à Montauban festival aan de beurt in Frankrijk.

Een zeer interessant –gratis toegankelijk- muzikaal programma dus in Hardenberg, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Electrabel.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.