Home / archiefcentraal / team van vechtdal leeft klaar voor de start

team van vechtdal leeft klaar voor de start

Door Erwin Dijk – ”Het wordt een zender van, voor en door inwoners van het Vechtdal”, zegt bestuuurslid Aline Hofstee enthousiast. “De positieve sfeer is belangrijk. Vechtdal Leeft moet ‘feel-good-tv’ opleveren”, vult haar collega-bestuurslid Rob Schuil aan.

Ruim anderhalf jaar heeft het bestuur van de stichting Ommen Leeft, dat behalve Hofstee en Schuil bestaat uit Erna Ekkelkamp, Wouter Steen, Alexander ten Have, Henk Jan Schuurhuis en Harry Dunnewind erop moeten wachten. Dunnewind nam ruim twee jaar geleden het initiatief om Nieuws TV Ommen nieuw leven in te blazen, waarna hij samen met journaliste Ekkelkamp een deskundig bestuur van de ‘Stichting Ommen Leeft’ formeerde. De website van Ommen Leeft ging vervolgens al op 1 januari 2010 van start, maar door vertraging met de licentie en de techniek kan de tv-afdeling nu pas van start. Omdat de zender in het hele Vechtdal te ontvangen is, is hier gekozen voor de benaming ‘Vechtdal Leeft’ en wordt er ook nieuws uit andere plaatsen in het Vechtdal gebracht. “Achteraf is de vertraging heel goed geweest, want daardoor heeft de redactie al heel veel kunnen oefenen en hebben we al veel bekendheid onder de Ommenaren gekregen”, aldus Hofstee.

Vechtdal Leeft gaat veel samenwerken met Vechtdal Centraal, dat wekelijks een krant uitgeeft en een nieuwswebsite onderhoudt. Deze combinatie beschikt over twee websites, een krant en een tv-zender en is zodoende een waar ‘multimediaal’ geheel. “Dat is natuurlijk erg interessant voor adverteerders,” zegt Steen. “Een reclameboodschap komt op internet, op tv en in de krant, dus de kans dat deze door het publiek gezien wordt is erg groot.”

De website van Ommen Leeft heeft over belangstelling tot nu toe niet te klagen. Met gemiddeld 25.000 bezoekers per maand lijkt de site al goed ingeburgerd in de samenleving van Ommen. ”Je merkt dat mensen het nieuws van dichtbij erg leuk vinden”, zegt Steen. “Bij grote evenementen zie je de bezoekersaantallen van de site omhoog schieten.” Onmiddellijk beginnen de bestuursleden te vertellen over diverse filmpjes en fotoseries die er tot nu toe al gemaakt zijn. “Bij de intocht van Sinterklaas hadden we er bijvoorbeeld helemaal een verhaal omheen bedacht,” vertelt Hofstee. “Het zou onzeker zijn of de Sint wel kon komen, omdat het water in de Vecht te laag zou staan. Ook de burgemeester heeft toen nog een rol gespeeld. Erg leuk.”

Vechtdal Leeft beschikt inmiddels over een team van tien enthousiaste vrijwilligers die gewapend met camera, fototoestel en microfoon op jacht gaan naar nieuws in Ommen en omstreken. Ekkelkamp benadrukt echter dat versterking altijd welkom is. “We zijn vooral op zoek naar mensen uit Nieuwleusen en Dalfsen die een beetje handig zijn met de camera en in hun eigen woonplaats filmpjes willen maken voor onze zender. Ook mensen die zelf een leuk idee hebben voor een vaste rubriek of een leuke documentaire mogen zich natuurlijk aanmelden.”

Bang dat er in Ommen en omstreken te weinig gebeurt om elke dag nieuws te brengen, is het team niet. “Er gebeurt juist heel veel in Ommen”, zegt Steen. “We gaan nieuwsitems maken over bijzondere, maar ook alledaagse onderwerpen”, vult Ekkelkamp aan. “Dat kan bijvoorbeeld de Koninginnedagoptocht of de Ommer Bissingh zijn, maar ook nieuws vanuit de gemeente. We zullen bijvoorbeeld aandacht besteden aan de burgemeestersverkiezing. Ook willen we elke dag minimaal een filmpje uit Dalfsen en Nieuwleusen of uit het buitengebied. Daarnaast gaan we ook de sport in de regio in beeld brengen.”

Ideeën over nieuwe onderwerpen en invalshoeken zijn er binnen het bestuur nog genoeg. “Voor de rubriek ‘Ommen eet’ willen we rond etenstijd bij mensen aanbellen om te kijken wat ze aan het eten zijn en ook gaat er iemand van ons als een soort ‘Gert-Jan Dröge’ allerlei feestjes bij langs om de sfeer te proeven.”

Op 1 september gaat Vechtdal Leeft voor het eerst uitzenden, maar op 2 september zal het enthousiaste team van bestuur en vrijwilligers zich presenteren op de Uitmarkt in Ommen. Ongetwijfeld zal ook dat een leuk filmpje opleveren.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.