Home / archiefcentraal / stichting 2015 schenkt al kafaat 25000 euro

stichting 2015 schenkt al kafaat 25000 euro

Al-Kafaàt zet zich voornamelijk in voor millenniumdoel 2 en 3; goed onderwijs voor iedereen en gelijke kansen voor iedereen. De subsidie van Stichting 2015 zal door Al-Kafaàt worden gebruikt voor ‘The Village’ in Beiroet. Dit is een dagactiviteitencentrum voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking.

The Village is open voor iedereen, ongeacht afkomst, religie of politieke overtuiging. De subsidie zal specifiek worden ingezet voor de aanschaf van grondstoffen, opleidingsmiddelen en materialen zodat cliënten leermiddelen en andere producten kunnen vervaardigen. Het bijzondere aan The Village is het vliegwieleffect dat teweeg wordt gebracht. Door het organiseren van goede kwaliteit dagactiviteiten wordt lokale werkgelegenheid verschaft en worden mensen opgeleid. Door de verkoop van de in het dagactiviteitencentrum gemaakte producten kan de opleiding van medewerkers weer bekostigd worden hetgeen tevens de lokale economie stimuleert.

Stichting 2015 en Al-Kafaàt hebben door gezamenlijke acties reeds 25.000 euro bijeen gebracht. Deze 25.000 euro wordt nu verdubbeld door Stichting 2015. Wilde Ganzen verhoogd dit bedrag met minstens 70 procent. Hierdoor levert iedere gedoneerde euro uiteindelijk drie euro op.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.