Home / archiefcentraal / st brigitta sluit 150 jaar bestaan succesvol af

st brigitta sluit 150 jaar bestaan succesvol af

De aftrap was voor het jeugd. Zij konden op vrijdag 24 juni hun sportieve talenten laten zien middels een sponsorloop rond de kerk. Deze sponsorloop was georganiseerd in samenwerking met de St. Bernardusschool. Aansluitend was er een optreden van het Shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren. Zaterdag 25 juni stond in het teken van zang. Vier jeugdkoren van de parochie Emmanuel konden in groepen workshops volgen onder andere ‘spelen met klank en -geluid’ en ‘zangtechnieken’. Ook was er tijd om zelf aan de slag te gaan met een eigen lied en er was een knutsel- workshop.

Aan het eind van de middag was er een mini-korenslag. Ze sloten de middag af met een gezamenlijk optreden. De gezellige middag werd om 18.00 vervolgd met de korendag voor de dames- en herenkoren. Vanuit Heino, Hoonhorst, Dalfsen, Vilsteren, Dedemsvaart en Ommen brachten de verschillende koren de eigen gekozen liederen voor elkaar ten gehore. Ook een zeer geslaagde avond die wederom besloten werd met het gezamenlijk zingen van het lied “samen geloven”, wat speciaal voor het 150 jarig bestaan is geschreven is.

Het afgelopen weekend begon op de vrijdagavond met een fietstocht, wederom georganiseerd door de St. Bernardusschool. Hierbij was Pluvius de deelnemers goed gezind. Slechts een enkel regenbuitje werd er geloosd tijdens de mooi uitgezette fietsroute. Voor de zaterdagmiddag was er weer een korendag georganiseerd, dit maal voor de jong- volwassen koren van de parochie Emmanuel. De vijf koren brachten liederen zoals ‘de wereld’, ‘Ave Maria” en ‘Follow’ aan elkaar ten gehore. Wederom was de kerk vol met zangers, zangeressen en toeschouwers. Op zaterdagavond was er een gezellige avond georganiseerd voor alle parochianen en vrijwilligers van de St Brigitta Geloofsgemeenschap.

De zondag werd afgesloten met een presentatie van de werkgroepen die de geloofsgemeenschap rijk is. De diverse werkgroepen lieten zich allen op een voortreffelijke wijze zien. Tevens was er veel georganiseerd voor de jeugd, waar dan ook veel gebruik van werd gemaakt. De bezoekers hebben kunnen zien op welke manier iconen worden geschilderd. Een aantal iconen waren uitgestald om te bezichtigen. Een tweetal parochianen hebben hun verzameling van wijwaterbakjes, miniatuurkerkjes en engeltjes tentoongesteld. De voorzitter van de geloofsgemeenschap roemde in zijn dankwoord de organisatie van het 150 jarig bestaan maar ook alle andere vrijwilligers die hun bijdrage hebben geleverd.

Op 18 september is de slotviering van het jubileumjaar en er is nog een bedevaart naar Lourdes.

Lees ook

Vilsteren moet het hoofd buigen voor Epse

EPSE – Met een zwaarbevochten ‘bloed, zweet en tranenoverwinning’ op Mariënheem in de pocket reisde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.