Home / archiefcentraal / special over vilsteren in t zuute plassie

special over vilsteren in t zuute plassie

Erven

Vilsteren bestond omstreeks 1450 uit een groepje van zes boerderijen, zogenaamde erven. Zes boerderijen in de buurtschap Vilsteren dragen nog steeds de namen die zijn opgetekend in die periode. Had uitgeverij JosPe een voorliefde voor Vilsteren of had ze aan herberg De Klomp een bijzonder goede klant? Dit laatste zal waarschijnlijk de reden zijn dat deze uitgeverij relatief veel foto’s heeft gemaakt van Vilsteren en omgeving. In ‘t Zuute Plassie’ van juli een uitgebreide fotospecial van herberg “De Klomp” uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Beveiligd webarchief

Het webarchief OudOmmen.nl is voor het overgrote deel vrij toegankelijk maar bevat ook een aantal beveiligde onderdelen zoals de categorieën Oorlogsdocumenten, Fotoarchief Gemeente Ommen en Trouwfoto’s. Zowel de presentatie als de toegang van dit deel van de site is gewijzigd. In ‘t Zuute Plassie een korte uitleg hierover.

Rubriek

In de rubriek ’50 jaar geleden’ een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in juni en juli 1961 met onder andere de bouw van de nieuwe ULO-school, de ingebruikname van het bejaardencentrum Oldenhaghen en de bijdrage van architect Schaaphok aan een modern winkelpand aan de Brugstraat. Ook de huwelijksvoltrekking van de heer Albert Orniel Rahantiknam en mejuffrouw Amaryn Socaphina Rahakbouw komt aan de orde waarbij zich nog een kleine moeilijkheid voor deed, toen de twee getuigen zoek bleken.

[b]Gratis nieuwsbrief[b]

De bijdrage van het Streekmuseum in Ommen toont en behandeld de werking van twee brandweerspuiten, waaronder een brandweerspuit die sinds 1822 in het bezit is van ambt Ommen. Beide brandweerspuiten zijn te bewonderen in het Streekmuseum. Aanmelden voor de gratis tweemaandelijkse nieuwsbrief kan door het opgeven van het mailadres op de website of door een mailtje te sturen naar info@OudOmmen.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.