Home / archiefcentraal / sesamstraat viert feest in hardenberg

sesamstraat viert feest in hardenberg

Dit jaar bestaat de Nederlandse Sesamstraat 35 jaar. Het verjaardagsfeest wordt deze zomer in Hardenberg gevierd. Daarom zijn er van 23 juli tot en met 21 augustus in Hardenberg allerlei activiteiten rond Sesamstraat. Met als absolute toppers, twee giga parades!

Op 27 juli trekt een bonte stoet door Hardenberg om de Sesamstraatbewoners welkom te heten en op 8 augustus staat de parade in het teken van de verjaardag van Sesamstraat.

Bert, Ernie, Elmo en Tommie lopen dan samen met Hannah de Heldhaftige, Tinka en Wortel, Bultje en Aart en vele andere Vechtdalbewoners in een prachtige parade door het centrum van Hardenberg. De stoet begint met de Sesamstraat en sluit af met twee paradewagens van Beerze Bulten. Je kinderen zijn uiteraard van harte welkom om de parade toe te juichen. Aanvangstijd parade op 27 juli en 8 augustus is om 16.00 uur.

In theater de Voorveghter wordt een tentoonstelling opgezet, entree drie euro. Bezoekers kunnen hier van alles zien over Sesamstraat en krijgen ook een kijkje achter de schermen. Maar er is niet alleen veel te zien, er is ook van alles te doen. Zoals dansen met Pino en jurkjes uitkiezen voor Ieniemienie. Of wat dacht je van een meet & greet met Bert, Ernie, Elmo en Tommie? De tentoonstelling is van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Van 1 augustus tot en met 20 augustus is in theater de Voorveghter de speciale verjaardagsvoorstelling ‘Het mooiste van Sesamstraat’ te zien. Kaarten hiervoor kosten 17,50 euro en zijn via voorveghter.nl te bestellen.

In bibliotheek Hardenberg in het LOC is een speciale Sesamstraathoek gemaakt, waar alle bekende figuren worden gepresenteerd. Verder liggen er boekjes en tijdschriften, en er zijn kleur- en knutselplaten voor de kleintjes. Op vier achtereenvolgende donderdagen wordt voorgelezen in de bibliotheek

28 juli, 4, 11 en 18 augustus: van 14.00 tot 15.00 uur zijn kinderen welkom in de bibliotheek in Hardenberg.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.