Home / archiefcentraal / recreatie ondernemers vragen gelijke regels

recreatie ondernemers vragen gelijke regels

Met name hotel-ondernemers zien toenemende ongelijkheid in vergelijking met bed & breakfast-ondernenemers. Ook camping-eigenaren zien een dergelijke ontwikkeling bij boerencampings.

Erik Ziengs sprak de Noordelijke recreatie-ondernemers op een bijeenkomst die was georganiseerd door de Recron. De bijeenkomst vond plaats op Camping Beerze Bulten in Beerze. De ondernemers willen een zogenaamd level playing field. Voor hotels gelden andere regels dan voor bed & breakfasts. En voor campings en campings-bij-de-boer geldt hetzelfde. Ondernemers in die branches vragen om zoveel mogelijk gelijkheid in regelgeving.

Niet om elkaar op die manier te kunnen concurreren, maar juist om beter samen te kunnen werken. Zodat beiden op zoek kunnen naar verbreding en verbetering van een recreatieve aanbod. Vooral dat laatste was voor Erik Ziengs van belang. Hij nodigde de ondernemers uit om samen te werken, niet om elkaar oneigenlijk te beconcurreren.

Hij haastte zich te vermelden, dat veel regelgeving op lokaal niveau tot stand komt. Maar daar waar wettelijke regelgeving concurrentievervalsend werkt, kunnen de ondernemers op hem rekenen. VVD Tweede Kamerlid Erik Ziengs heeft zowel Recreatie & Toerisme als de Verminderde Regeldruk in portefeuille.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.