presentatie werkgroepen st brigitta

In het kader van hondervijftigjarig St. Brigitta Geloofsgemeenschap presenteren zich de werkgroepen die zich bezighouden met hun taak binnen de gemeenschap. In de afgelopen tijd hebben een flink aantal leden van de diverse werkgroepen de nodige voorbereidingen getroffen. Op een tweetal locaties vinden de presentaties plaats.

De meeste werkgroepen hebben een plaats gekregen in de tent voor de kerk, terwijl in de kerk de koren en een paar werkgroepen hun presentatie geven. De diverse werkgroepen laten ieder op hun eigen wijze zien welke rol zij vervullen binnen de geloofsgemeenschap. Middels door foto’s, dvd of met ander materiaal laten zij zien welke activiteiten er worden ontplooid.

Voor de jeugdige bezoekers is er ook van alles te doen. Om alvast iets te onthullen: er komt een bijzondere koe te staan. Tijdens de presentatie van de koren gaat het kinderkoor de Muzieksleutels om 14.15 uur de spits afbijten. Daarna gevolgd om 14.50 uur door het koor Intermezzo. Het onlangs opgerichte tienerkoor All Singing Stars laat om 15.25 uur haar zangtalenten horen. De afsluiting van de koren is in handen van het Gemengde koor welke om 16.00 uur haar liederen ten gehore gaat brengen.

Twee bijzondere presentaties vinden plaats welke niet zijn gebonden aan een werkgroep. Van een parochiaan worden een tien tal wijwaterbakjes tentoongesteld. Deze zijn uit vele landen afkomstig. Voor menigeen (oudere) parochiaan zal het van grote betekenis kunnen zijn. Een tweede presentatie is een kleine ten toonstelling van iconen. Iconen hebben in de katholieke kerk een bijzondere plaats. Door de eeuwen heen werd hier aandacht aan geschonken. Ook zullen er personen aanwezig zijn die iconen schilderen.

Deze middag die op zondag 3 juli van 14.00 tot 17.00 uur gepland is bedoeld voor de leden van de geloofgemeenschap St. Brigitta maar ook voor de nieuw gevormde parochie Emmanuel. Inwoners van Ommen en campinggasten worden uitgenodigd om ook een kijkje komen nemen in de kerk en de tent. Voor de bezoekers van deze middag staat de koffie of thee klaar. Het te bezoeken adres is Nering Bögelstraat 1 in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.