oud hollandse markten in lemele

Rondom de Dorpskerk en op een gedeelte van de Kerkweg zal het deze avonden weer volstaan met in klederdracht gestoken beoefenaars van oude ambachten, allerlei standhouders en vele hobbyisten.

Muziekgroepen, Shanthykoren en Line Dancers zorgen voor een gezellige sfeer tijdens deze markten, die plaatsvinden tussen 19.00 en 21.30 uur. Ambachtslieden in klederdracht laten oude tijden herleven, zoals houtsnijden, touwdraaien, midwinterhoornmaken, weven, wolknopen, spinnen, klompenmaken, stoelenmatten, mandenvlechten, mostertmaken, knipmutsenmaken, oma’s jam, touwdraaien, wassen op de hand, gao stokken maken, weven, glas in lood, knieperties bakken op de ouderwetse manier en messen en scharen slijpen.

Verenigingen en goede doelen proberen met sjoelen, ponyrijden, 21 spel en verkoop van oliebollen, boeken, knieperties en het streekgerecht kruudmoes hun kas te spekken.

Muziekvereniging Kunt Na Arbeid en streekzanger Aalt Westerman openden de markten op 13 juli. De Stuwzangers uit Vilsteren zorgen op 20 juli voor een gezellige sfeer. Op 27 juli treden de Line Dancers uit Ankum op. De bekende streekzanger Aalt Westerman zingt op 3 augustus gezellige liedjes over Lemele en omgeving, afgewisseld door het clownorkest van de Broederband uit Nieuwleusen. Oons Tiedverdrief uit Haarle brengt op 10 augustus gezellige liedjes ten gehore. De Lemelerbargzangers sluiten deze serie van zes oud-hollandse markten op 17 augustus af.

Voor de jeugd is er elke markt een rommelmarkt, een springkussen, kunnen ze ponyrijden en zich laten schminken. De bekende goochelaar Magic John vertoont ook zijn kunsten tijdens de markten.

Kijk op www.oudhollandsemarktlemele.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.