Home / archiefcentraal / op stap in het natuurgebied collendoorn

op stap in het natuurgebied collendoorn

De start is bij de parkeerplaats aan de Kerkdijk in Collendoorn, schuin tegenover huisnummer 5. De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Als u beschermer van Landschap Overijssel bent, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Het natuurgebied Collendoorn wordt beheerd door Landschap Overijssel en ligt vlakbij Hardenberg. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis waar de gids u graag over verteld. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en is inmiddels erg gevarieerd, met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen. De wespenorchis, vlasbekje, geelgors en groene specht zijn een paar van de soorten.

Onderweg hoort u het allemaal van de gids. Op ruim twintig meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving en u kunt tot in Duitsland kijken. Met de gids volgt u zoveel mogelijk de gele wandelroute. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Honden mogen in verband met de verstoring niet mee.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Home / archiefcentraal / op stap in het natuurgebied collendoorn

op stap in het natuurgebied collendoorn

De start is om 19.00 uur bij de parkeerplaats aan de Kerkdijk in Collendoorn, schuin tegenover huisnummer 5. De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Als je beschermer van Landschap Overijssel bent, dan neem je op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Het natuurgebied Collendoorn wordt beheerd door Landschap Overijssel en ligt vlakbij Hardenberg. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis waar de gids u graag over vertelt. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en is inmiddels erg gevarieerd, met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen. De wespenorchis, vlasbekje, geelgors en groene specht zijn een paar van de soorten. Onderweg hoort u het allemaal van de gids. Op ruim 20 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en je kunt tot in Duitsland kijken. Met de gids volg je zoveel mogelijk de gele wandelroute. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Honden mogen in verband met de verstoring niet mee.Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Home / archiefcentraal / op stap in het natuurgebied collendoorn

op stap in het natuurgebied collendoorn

De kosten bedragen drie euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Als je beschermer van Landschap Overijssel bent, dan neem je op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Het natuurgebied Collendoorn wordt beheerd door Landschap Overijssel en ligt vlakbij Hardenberg. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis waar de gids u graag over verteld. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en is inmiddels erg gevarieerd, met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen. Onderweg hoor je het allemaal van de gids. Op ruim 20 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en je kunt tot in Duitsland kijken. Met de gids volg je zoveel mogelijk de gele wandelroute. Onderweg laten de 20 pony’s zich graag verwennen met een klontje. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Honden mogen in verband met de verstoring niet mee. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.