op stap in het natuurgebied collendoorn

De start is bij de parkeerplaats aan de Kerkdijk in Collendoorn, schuin tegenover huisnummer 5. De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Als u beschermer van Landschap Overijssel bent, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Het natuurgebied Collendoorn wordt beheerd door Landschap Overijssel en ligt vlakbij Hardenberg. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis waar de gids u graag over verteld. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en is inmiddels erg gevarieerd, met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen. De wespenorchis, vlasbekje, geelgors en groene specht zijn een paar van de soorten.

Onderweg hoort u het allemaal van de gids. Op ruim twintig meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving en u kunt tot in Duitsland kijken. Met de gids volgt u zoveel mogelijk de gele wandelroute. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. Honden mogen in verband met de verstoring niet mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.