Home / archiefcentraal / oogstmiddag bij de wheem

oogstmiddag bij de wheem

Bij De Wheem is voor jong en oud wat te doen: demonstraties dorsen met de stok, een kleine streekmarkt, een ijskraam en gezellige jaren 60 muziek van Franklin en Teun. Kinderen kunnen op deze dag hun eigen broodje bakken.

Oogsten

De rogge is rijp, het is tijd om te oogsten. Op deze activiteitenmiddag zal er op de akker naast de domineeswoning hard gewerkt worden. Nico ten Kate, Albert Dragt, Alie Schipper en Lammie Prins zullen het maaien, wellen en binden demonstreren. Henny Dragt zal de werkers voorzien van eten en drinken zoals dat vroeger ging; koffie, thee en een dik plak brood. Bij De Wheem laat ‘Ambachen van vrogger en noew’ het dorsen met de stok zien.

Streekmarkt

Achter De Wheem wordt op deze dag een gezellige streekmarkt gehouden. Er staan kraampjes van Henk Meulebelt met Honingproducten, Apie Krol met mohairwol, Zwany Polman met kadootjes en kaarten, Trudy Koopman met producten van eigen erf, Hinke en Sjaak Postma met decoraties en glas in lood en Henk Bouwman met houtsnijwerk en de Drentse Koe met een ijskar. Kinderen kunnen op de streekmarkt hun eigen broodje bakken. Franklin en Teun zorgen voor gezellige jaren 60 muziek.

Kunst en fotografie

In De Wheem bieden de kunstenaars Marie Louise Minke, Ris Hooijmaaijers en Til Aalbers op deze oogstdag hun werk aan. In de gelagkamer is de foto-expositie Jij&Fotografie Natuurlijk! te zien. Een foto-expositie gemaakt door kinderen uit de omgeving van De Wheem. Het winkeltje in De Wheem is geopend.

De Wheem

Natuurinformatiecentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij.

Kijk op www.landschapoverijssel.nl voor meer informatie en openingstijden van natuurinformatiecentrum De Wheem.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.