ommen gaat massaal de boer op

De promotiecommissie van LTO-Noord tekende voor de organisatie van een geweldige dag waarin het buitenleven van het Vechtdal letterlijk en figuurlijk in een stralende zon werd gezet. Het was al vroeg druk in het centrum. Niet alleen met standhouders die met onder andere kleinvee, dieren met een hoog knuffelgehalte, voor met name mensen met een beperking en de boeren versie van de ballenbak de zaak in gereedheid brachten voor hun dag, ook de verkopers op de oud-Hollandse markt en die van de routeboekjes voor de fietstocht deden goede zaken. 2.500 deelnemers is slecht een voorzichtige schatting van het aantal deelnemers.

Als de eerste horde fietsers rond 09.15 uur aankomen bij Dick Stockvis staat deze toch wat verongelijkt te kijken. Zo vroeg en al zo druk. “Ben nog niet eens klaar met opbouwen”, glimlacht de eigenaar van het gelijknamige hoveniers bedrijf.

Onder de deelnemers ook mevrouw Mariët Mittendorff, waarnemend burgemeester van Ommen, die op deze sportieve manier in Zeese, Junne, Stegeren en Ariën geanimeerd met de boeren in gesprek raakt.

Als deze net terug is van haar excursie door het buitengebied is er noodgedwongen even tijd voor het gemeentehuis. Niet veel later wordt ze weer gesignaleerd in hartje Ommen om hier sfeer te proeven en de prijzen uit te delen van de verkiezing van de meest Bissende Koe.

Winnaars van deze verkiezing zijn:

– Bissende Koe: Anke 54, opgebracht door Wolfers en eigendom van maatschap Veurink/Dogger uit Stegeren.

– Bissende Kalf: Leida 641, opgebracht door Lisa Miskotte en eigendom van Miskotte uit Den Ham.

De publieksprijs ging naar:

– Koeien: De wijde blik Liberty 5 van Nijman/Ekkelkamp uit Stegeren.

– Kalf: Laura 2 van Hirink uit Stegeren.

Tot aan het einde van de dag alleen maar vrolijke gezichten. En voor wie het heeft gemist is er volgend jaar weer een kans te komen genieten van het Ommer buitenleven. Voor hen die er wel bij waren is één ding alleen maar bevestigd: Ommen is met recht de glimlach van Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.