Home / archiefcentraal / nieuwleusense lammeren scoren goed

nieuwleusense lammeren scoren goed

De keurmeesters J. van Burgsteden uit Eesveen en J. Krikken uit Veeningen keurden en de uitslagen zijn als volgt:

Kampioen bij de witte lammeren Mies 331 reservekampioen werd haar zusje Mies 330 beidde dieren afkomstig van E. Schottert uit Giethmen. Bij de Toggenburger lammeren viel de eer ook aan twee zusjes Lizzy 25 werd kampioen en Lizzy 24 reservekampioen. Beide dieren zijn van H. Boers uit Den Ham. Marlene van Charelle Hoogenkamp uit Nieuwleusen werd kampioen bij de bonte lammeren reservekampioen werd hier Maaike 19 van E Schottert uit Giethmen. Het Algemeen Kampioenschap bij de lammeren ging naar Marlene van Charelle Hoogenkamp uit Nieuwleusen.

Bij de witte melkgeiten werd Twickels 17 van R. Verkruijsse uit Giethoorn Kampioen, reservekampioen werd Tineke 48 van E. Schottert uit Giethmen. Bij de Toggenburgers ging het kampioenschap naar Tina van de familie Kuipers uit Vroomshoop. Reservekampioen werd Bella´s Urania van W. Boers uit Den Ham. Maaike 8 van E. Schottert uit Giethmen werd kampioen bij de bonte melkgeiten, reservekampioen werd Maaike 5 van J. Schuurman uit Dalfsen. Algemeen Kampioen bij de melkgeiten werd Tina van de familie Kuipers uit Vroomshoop.

Het Uierkampioenschap ging naar Grietje 7 van E. Schottert uit Giethmen. De mooiste eigenaarsgroep lammeren werd, volgens de leden van de keuring, het witte drietal van E. Schottert uit Giethmen. Familie Kuipers uit Vroomshoop had de mooiste groep melkgeiten. Lieke Jansen uit Daarle werd jeugdkampioen zij had haar geit Bella´s Urania het beste voorgebracht. Volgens de leden en het bestuur kan er terug gekeken worden op een gezellige en geslaagde keuringsdag.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.