nieuwbouw garage dunnewind van start

Door Erna Ekkelkamp – Binnen afzienbare tijd verhuist garage Dunnewind naar een splinternieuw pand aan de Veldkampweg en kan dan eindelijk haar klanten weer in stijl ontvangen.

Toen acht jaar geleden bekend werd dat de bedrijven aan de Haven het veld moesten ruimen voor de Drieslag, besloten Edward en Inge Dunnewind te verkassen naar de Veldkampweg. Maar ambtelijke molens malen langzaam en zo verstreek jaar na jaar, zonder dat er iets gebeurde. “Ik moet eerlijk zeggen dat, vanaf het moment dat het bij de gemeente een feit was, we alle medewerking hebben gekregen. Maar het heeft wel ontzettend lang geduurd voor het zover was”, vindt Edward Dunnewind. “En als je weet dat je weg moet van je huidige locatie, ga je daar niet meer investeren, zeker niet omdat je niet weet hoe lang zo’n traject gaat duren. Zelf raak je eraan gewend, maar voor de klanten was het weleens vervelend, zeker voor de mensen die via internet op ons afkwamen. Wanneer ze hier dan aan kwamen rijden, keken ze vaak toch wel een beetje argwanend. Want al houd je de boel keurig schoon, het verpaupert toch en dat geeft geen goede indruk.”

Maar gelukkig komt daaraan nu binnen afzienbare tijd een eind. De eerste heipalen zijn geslagen en de bouw van het nieuwe pand gaat beginnen. Volgens het ondernemersechtpaar wordt het prachtig. “We krijgen een ruim pand met twee verdiepingen en een pui die bijna volledig van glas is gemaakt”, vertelt Inge enthousiast. “Het wordt stijlvol, maar niet overdadig sjiek. Want we willen wel de gemoedelijke sfeer die hier vanaf 1963 heeft gehangen, ook in het nieuwe pand terugbrengen. Net als nu, kunnen onze klanten ook dan gewoon onaangekondigd langskomen voor kleine dingetjes zoals het verwisselen van een lampje of een ruitenwisser.” Naast een ruime showroom met een gezellige zithoek voor de klanten en een garage die van alle moderne technieken is voorzien, verhuist ook Tinq-tankstation mee. Daarnaast wordt het bedrijf uitgebreid met een wasstraat.

Behalve het pand zal ook het assortiment enigszins veranderen. Met ingang van 1 januari 2013 stopt garage Dunnewind met het Daihatsu-dealerschap. Niet omdat ze hun vertrouwen in het merk opzeggen, maar omdat Daihatsu stopt met het leveren van auto’s aan Europa. “De Yen staat al tijdenlang erg hoog en de enige fabriek die Daihatsu heeft staat in Japan. In Europa behalen ze maar twintig procent van hun totale omzet. Kortom, het kan voor hen gewoon niet meer uit”, vertelt medewerker Gerrit Veurink. “Wij zijn daarom op zoek naar een ander dealerschap en zijn nu bezig met een vergelijkbaar merk, dat zowel bij ons als bij onze klanten past. Maar net als Daihatsu zal het dealerschap niet de hoofdmoot vormen van het bedrijf. Wij richten ons vooral op in de in- en verkoop van alle merken auto’s, daarnaast zijn we gespecialiseerd in exclusievere auto’s zoals Audi, BMW, Volkswagen en Mercedes. Daarnaast doen we veel zaken in bedrijfsauto’s en in de verhuur.”

Vaste Daihatsuklanten hoeven zich overigens geen zorgen te maken over het onderhoud van hun wagen. Al voert het merk geen nieuwe auto’s meer in, onderdelen blijven gewoon leverbaar en garage Dunnewind zal de service en het onderhoud voor Daihatsu gewoon blijven doen. “Daihatsu is een goed merk, ik schat dat de laatste nieuwe modellen die wij hier in Europa verkopen, zeker nog een jaar of vijftien, twintig rond zullen blijven rijden. Zolang blijven wij het onderhoud doen. Dus wat dat betreft is er geen man overboord.”

Als het weer tijdens de komende winter een beetje meezit, zal het nieuwe pand in februari 2012 worden opgeleverd en zal het bedrijf halverwege het aanstaande voorjaar verhuizen van Haven Oost naar de Veldkampweg.

Kijk op autobedrijfdunnewind@hetnet.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.