Home / archiefcentraal / nieuw ronde nieuwe kansen

nieuw ronde nieuwe kansen

Door Erna Ekkelkamp – “Alleen al dat besluit was een opluchting”, bekent hij. “Inmiddels heb ik mijn bedrijf gekocht en ligt de toekomst weer open. Maar Café de Herberg blijft gewoon bestaan, want in Freddy Lugers heb ik een uitstekende opvolger gevonden.”

Lange dagen, weinig slaap en nauwelijks een privéleven. Dat is de keerzijde van het bestaan als horecaman en een kant die Hans van Lingen steeds meer op begon te breken. “Hoe leuk ik het leven als kroegbaas ook vond, door het slaapgebrek werd ik steeds vermoeider. Ik heb jarenlang als parttimer in de horeca gezeten en dat beviel me prima. Maar je moet er wel echt voor in de wieg zijn gelegd om dit fulltime te doen en vol te houden, en dat ben ik helaas dus niet. Toen ik dat eenmaal onder ogen zag, heb ik nog wel een tijdje getwijfeld, want natuurlijk zaten er ook genoeg leuke kanten aan. Maar uiteindelijk heb ik toch maar besloten om de zaak te verkopen en iets anders te gaan doen. Wat? Dat weet ik nog niet. Ik ga eerst lekker vakantie houden en daarna rustig verder kijken.”

Toen Van Lingen in april wereldkundig maakte dat hij zijn zaak wilde verkopen, hoorde hij viavia dat Flater’s barkeeper Freddy Lugers erover zat te denken om iets voor zichzelf te gaan beginnen. “Zegsman Douwe Bron heeft ons aan elkaar ‘gekoppeld’ en toen waren Freddy en ik er al snel uit”, zegt Van Lingen. Lugers knikt enthousiast. “Ik stond al jarenlang bij Flater en het caféwerk vond ik daar verreweg het mooiste. Het besloeg echter maar een heel klein deel van de werkzaamheden daar, want Flater is toch veel meer een restaurant dan een café.” En dat is maar goed ook, want daardoor wordt Lugers straks geen echte concurrent voor zijn oud-werkgever en zwager Herman Hermes. Over de vraag wat hij nou zo mooi vindt aan het cafévak hoeft hij niet lang na te denken. “Het slappe geouwehoer, daar hou ik wel van. Het is minder serieus dan een restaurant. Bovendien wil ik na tien jaar weleens graag de voeten onder mijn eigen tafel steken. Ik ben dus heel blij met deze kans.”

Zoals het er nu naar uitziet, verandert er voorlopig weinig bij de Herberg. “Ik ga de toiletgroepen verbouwen, voor de rest blijft alles zoals het is. Ook de muziekavonden en sportaktiviteiten blijf ik doordoen. Ik zie het wel zitten en heb ik vragen, dan kan ik altijd terecht bij Hans. Ik zie het helemaal zitten.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.