miljoen voor kulturhus hoonhorst

De gemeente Dalfsen wil 975.000 euro beschikbaar stellen aan Hoonhorst om een Kulturhus te ontwikkelen. In het Kulturhusconcept moeten bibliotheek, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal gebundeld worden. Voorstel is om de bieb onder te brengen in een deel van Café Kappers. De buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal worden verplaatst naar het parochiecentrum en de gymzaal gaat naar de Potstal, net als de jeugdsoos. oos.

In 2007 is in Hoonhorst gestart met het project Dorpsplanplus. In een aantal maanden is gewerkt aan een dorpsagenda, met daaraan gekoppeld een concreet uitvoeringsplan met financieringsmogelijkheden. De ambitie van het project Dorpsplanplus is het vergroten van de leefbaarheid, het behoud en waar mogelijk uitbreiding en versterking van de voorzieningen.

De gemeente Dalfsen heeft voor alle kernen een totaalbedrag van 10,4 miljoen euro beschikbaar om de

accommodatieproblemen zo veel mogelijk op te lossen. Naast de gemeente betalen

ook de organisaties mee. Zij nemen 25% van de kosten voor hun rekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.