Home / archiefcentraal / marjanneke na 25 jaar in andere handen

marjanneke na 25 jaar in andere handen

Door Erna Ekkelkamp – Volkomen onverwachts verkocht ze haar winkel en slaat op 31 augustus de deur voorgoed achter zich dicht. Waarom?

“Ik was er totaal niet mee bezig om te gaan stoppen. Ik had zelfs net tweeënhalfduizend ansichtkaarten gekocht, om bij wijze van reclame te sturen aan alle jonge ouders die met een geboorteadvertentie in de krant staan. Ik genoot er nog volop van”, vertelt de onderneemster. Een fietstochtje met haar man bracht daarin verandering. Opeens realiseerde ze zich dat vrije tijd ook niet gek was. “Fred is al een tijdje met de VUT, maar ik ben nog steeds aan het werk en heb weinig tijd om leuke dingen met hem te doen. Toen we laatst een fietstochtje maakten, bedacht ik opeens hoe leuk het zou zijn als we volop tijd zouden hebben om samen dingen te ondernemen. Ik vroeg hem hoe hij daarover dacht en hij zei meteen dat ik wat hem betrof wel mocht stoppen”, vertelt ze. “Hoe meer ik erover nadacht, des te leuker het me leek. We zijn nu nog bieden jong en gezond. En stoppen sporters ook niet altijd op hun hoogtepunt?”

Van Essen houdt van doorpakken en hakte de knoop snel door. Toen twee weken later Marnette Gerbers de winkel binnenkwam besloot ze dat zij haar perfecte opvolgster zou zijn. “Marnette is één van mijn beste en meest enthousiaste klanten. Toen Marja ermee stopte, gaf ze direct aan dat zij hier wel zou willen werken. Dat was toen niet aan de orde, maar nu ik ermee wilde stoppen, besloot ik haar als eerste te vragen om de zaak over te nemen.”

Van Essen’s vraag kwam op het juiste moment. Na dertien jaar gewerkt te hebben als voedingsassistente in een ziekenhuis, was Gerbers hard toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik zat al een tijdje te denken dat ik wat anders wilde en toen kwam dit. Mijn eerste reactie was: ja graag, en na ons uitgebreid te hebben laten informeren door Anneke heb ik ontslag genomen in het ziekenhuis. Per 1 september neem ik het stokje van Anneke over.”

Alles in de winkel blijft voorlopig hetzelfde. Wel wordt de collectie uitgebreid met luiertaarten en haaraccesoires. “Daaraan ontbreekt het in Ommen echt, ik kan tenminste nergens leuke haardingen voor mijn dochter vinden”, zegt de kersverse onderneemster. “Ik kan bijna niet wachten tot het zover is. Marjanneke is echt mijn lievelingswinkel. Mijn moeder kwam er vroeger al met mij toen ik nog klein was, ik ben ermee opgegroeid.” Winterkleding kan in juli en augustus weer worden ingeleverd. Openingstijden: maandag en donderdag: gesloten, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 – 11.30 uur, vrijdagavond koopavond van 19.00 – 21.00 uur en zaterdag van 10.00 – 15.00 uur. Marjanneke is te vinden aan de Voorbrug 13 in Ommen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.