maaibalk voor vrijwilligerswerk in overijssel

Het Varsenerveld is een vochtige heide met vele beschermde planten die nog maar weinig in Nederland voorkomen. Dankzij jaarlijks maaien kunnen ze voortbestaan, en zelfs uitbreiden. Mooie voorbeelden zijn: welriekende nachtorchis, klokjesgentiaan, en heidekartelblad aangeschaft ten behoeve van het vrijwillig landschapsbeheer in Overijssel

Onder leiding van Henk Ruiter voert de vrijwilligersgroep Varsenerveld al veertien jaar particulier natuurbeheer uit. Het Varsenerveld, dat eigendom is van de gemeente Ommen, was enkele jaren geleden –bijna– het mooiste plekje van Nederland in het gelijknamige TV-programma.

Voor het beheer van kwetsbare natte heide en hooiland is een eenassige maaimachine een belangrijk hulpmiddel. Het is populair gezegd een moderne zeis. Deze machine moest jaarlijks geleend worden. Door het behalen van twee vrijwilligersprijzen bij respectievelijk Landschap Overijssel en de Provincie Overijssel in 2010, en een bijdrage van de Natuur- en Milieuvereniging “De Vechtstreek” uit Ommen en Landschap Overijssel, is de gezamenlijke aanschaf van deze maaimachine mogelijk geworden.

Door deze samenwerking kan de maaimachine ook door andere vrijwilligersgroepen gebruikt kan worden zodat Overijssel groen-rijk EN bloem-rijk wordt.

Het jaar 2011 is het Europees Jaar van de Vrijwilligers. In dit jaar brengt Landschap Overijssel de vrijwilligers en hun activiteiten extra onder de aandacht. Voor vrijwilligersgroepen in natuur en landschap hebben zij goedgevulde gereedschapsdepots beschikbaar. De aanschaf van deze eenassige maaibalk maakt de dienstverlening aan vrijwilligersgroepen nog completer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.