lemelerveld bloeit krijgt een vervolg

Meer dan 4000 betalende bezoekers hebben genoten van de eerste editie van de lelieshow Lemelerveld B(l)oeit! welke door de plaatselijke leliekwekers is georganiseerd. Het succes krijgt een passend vervolg. Met als thema “De wereld aan Lelies” wordt zaal Reimink tijdens het Sukerbietenfeest van 3 tot en met 7 augustus omgetoverd tot een waar bloemenparadijs. De karakteristieken van de belangrijkste exportlanden worden met mooie arrangementen van lelies tentoongesteld.

Nadat in 2009 afscheid werd genomen van het dahliacorso hebben twee Lemelerveldse leliekwekers de koppen bij elkaar gestoken. Hans Schrieken vertelt: ‘Lemelerveld is en blijft een bloemendorp. Rijd maar eens rond en kijk hoeveel hectares gebruikt worden voor de teelt. Wij steken dan ook graag onze handen uit de mouwen om een groot publieksevenement met bloemen te organiseren. En vorig jaar is dat een succes gebleken’. Collega Henri Huetink vult aan: ‘De lelies zijn letterlijk en figuurlijk een wereldproduct. Nederland is de bakermat van de lelieteelt. Een gedeelte wordt in Nederland tot bloem afgebroeid en vervolgens in Noord-West Europa verkocht. Het overgrote deel van de lelies wordt wereldwijd geëxporteerd’.

Het thema van de show van dit jaar is “De wereld aan Lelies”. Er worden een handvol belangrijke exportlanden in de schijnwerpers gezet. Allerlei onderwerpen welke men met die landen associeert, worden in het decor uitgewerkt. ‘En wederom zeer verrassend’ volgens Hans ‘Net zoals we dat vorig jaar mochten ervaren bij het thema sfeerbeelden. Naast de bezichtiging van de prachtige decoraties, is er ook meerdere malen per dag een demonstratie van leliebloemverwerking. Nieuw is de verkoop van een leuk assortiment lelies en potlelies.

De arrangementen van Lemelerveld B(l)oeit! zijn ook dit jaar weer in handen van Jan Aartsen en Willy Haas. Henri: ‘We overdrijven echt niet als we zeggen dat we met Jan en Willy de top van de wereld in huis hebben. Bij veel wereldwijde exposities van de Hollandse bloemenpracht kom je hun namen tegen als arrangeur. In Azië, Rusland, Australië, Amerika en nagenoeg alle landen van Europa hebben zij hun kunsten vertoond. Als er dan een show is die “De wereld aan Lelies” heet, dan staan Jan en Willy garant voor een nieuwe editie van Lemelerveld B(l)oeit! met verbaasde en verwonderende blikken’.

Openingstijden

Lemelerveld B(l)oeit! is van woensdag 3 augustus tot en met zaterdag 6 augustus geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Zondag 7 augustus zijn de deuren open van 12.00 tot 18.00 uur. Dankzij de bijdrage van de (hoofd)sponsoren en donateur is de entreeprijs 3 euro voor iedereen vanaf 13 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.